Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » ASUS AiDisk működésre bírása...

ASUS AiDisk működésre bírása PPPoE kapcsolatnál?

Figyelt kérdés

A DDNS létrehozásakor a következő megjegyzés fogad:

A vezeték nélküli router személyes WAN IP-címet használ (192.168.x.x, 10.x.x.x, vagy 172.16.x.x).

Ez a router multi-NAT környezetben lehet és a DDNS szolgáltatás nem működik ebben a környezetben.

Ha mégis megpróbálom létrehozni akkor a szervernél asus.com-ot választva beírva valamiféle állománynevet "az IP cím nem érvényes" szöveg fogad s nem enged tovább.

Nem vagyok egy hálózat guru ezért kérek segítséget, talán a PPPoE kapcsolat lenne a gond? Célom lenne, hogy távolról elérjem a routerre kapcsolt hdd-m.

Köszi segítségetek.

2014. nov. 13. 09:05
 1/9 Tengor ***** válasza:
Milyen a hálózat felépítése, milyen eszközök vannak? Azoknak milyenek a címei?
2014. nov. 13. 09:20
 2/9 A kérdező kommentje:

Alapeset:

Van a lakásban egy ASUS RT-N18U router valamint egy asztali számítógép. A korábbi routeremet az internet szolgáltatóm konfigurálta PPPoe kapcsolattal, gondolom nekem is így kell, amihez megvan a felhasználónevem és jelszavam.

szóval egy szál utp kábel jön a lakásba amit a routerba dugok valamint a számítógépet is a routerbe.

2014. nov. 13. 09:28
 3/9 A kérdező kommentje:
milyen címek érdekelnek?
2014. nov. 13. 09:29
 4/9 Tengor ***** válasza:
Okés. A router Status oldalán kellene, hogy legyen egy WAN IP. Annak az első 2 száma érdekelne. Pontosabban, hogy az a kérdésben szereplő 3 IP cím egyike v. sem.
2014. nov. 13. 09:38
 5/9 A kérdező kommentje:
WAN IP: 10.10.16.**
2014. nov. 13. 09:40
 6/9 Tengor ***** válasza:
Wow és internetet meg szórja rendesen?
2014. nov. 13. 09:46
 7/9 A kérdező kommentje:
Igen, tökéletes gyors netem van.
2014. nov. 13. 09:49
 8/9 Tengor ***** válasza:

Ciki. Úgy tűnik NAT-olt címet kapsz, így nem tudod elérni DDNS-sel a routert és az azon túli részeket.

Első körben beszélni kellene a szolgáltatóval, hogy technikailag kaphatnál-e külső IP-t és ha igen mennyiért.

Ha ez nem járható út, akkor valamilyen más módszerrel kell kijátszani a NAT-ot.

2014. nov. 13. 10:07
 9/9 A kérdező kommentje:
Értem, akkor olvasgatok a témában egy kicsit, meg beszélek a szolgáltatóval is. Köszi a segítséget.
2014. nov. 13. 10:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!