Milyen monitor legyen?
Figyelt kérdés
Sziasztok 19 éves a fiam, és nagyon érdeklődik a képfeldogozás iránt, és karácsonyra szeretném meglepni egy normális méretű monitorral,mi lenne az ami elfogadható?(tehát nagy)
És valami normálisabb gépet is szeretnék venni, (alkatrészenként vagy egyben érdemes gépet venni?)
150-200 ezer mindennel együtt
2014. nov. 11. 08:15
31/35 A kérdező kommentje:
Akkor mi a teendő előtte?
2014. nov. 11. 12:46
32/35 anonim válasza:
A teendő az, hogy vársz egy kicsit és kapsz majd gépet i5 4460-nal, h97-es lappal, monitorral meg valami normális videokártyával.
G.
33/35 defi@nt válasza:
"Akkor mi a teendő előtte?" <-- Pl. az, hogy nem úgy mész be egy ilyen számtech üzletbe, hogy "majd ők felokosítanak", hanem hogy amennyit csak lehet utánaérdeklődsz, utána nézel a lehetőségeknek, kikéred olyan hozzáértőbbek tanácsát, akikben megbízol és tudod nem akarnak átb**ni a palánkon és ÍGY mész be a számtech üzletbe. De talán tényleg legjobb lenne, ha gépösszerakókat néznél. És ott se vedd készpénznek, hogy mit írnak az adott processzor/alaplap/videokártya stb mellé, hanem érdemes megnézni a gyártó oldalán is, mert azok az adatok legtöbbször stimmelnek, viszont a webáruházakban feltűntetett adatok sokszor vagy hiányosak, vagy összevisszák, vagy semmilyenek. Egyébként nem olyan nehéz, mint amilyennek "tűnhet". De arra gondolom könnyű rájönni ezekből is, hogy kicsit több időt érdemes rászánni, ha kell inkább várni és úgy venni gépet, ha jót akarsz magadnak és a fiadnak. Mert amikor már hazavitted és eltelt mittomén 2 hónap, hiába jössz rá, hogy "kevés" a masina erre vagy arra, vagy hogy ezt, vagy azt a részét máshol olcsóbban is megkaphattad volna és/vagy jobb alkatrészt kaphattál volna ugyanannyi pénzért.
34/35 anonim válasza:
Én Dell UltraSharp U2713HM monitort vettem. 2560x1440 a felbontása, elférek rajta nagyon kényelmesen, kalibrálva a színei is tökéletesek (ennél jobb color space az M nélkülin van, de kétlem, hogy észrevennéd) és játszani is tudok rajta. A színekkel, kontraszttal, egyebekkel teljesen meg vagyok elégedve, két bánatom van összesen, az egyik az, hogy mozgóképnél, ha nincs elég motion blur, képváltásnál ghostol, vagyis túlkompenzálja a váltószínt, és sötétebbet vagy világosabbat rak ki a kontrasztoknál, mint indokolt lenne, a másik pedig az, hogy a teetején a műanyag kicsit felpúposodott. Mellette szól viszont, hogy 3 év olyan garancia van rá, hogy telefonálsz, pár napon belül kapsz egy vadiúj vagy felújított, tökéletesen működő monitort, és csak utána viszik el a te monitorodat.
35/35 A kérdező kommentje:
Rendben akkor szólok a gyereknek, nélküle nem veszek semmit, ő nagyjából ért a gépekhez, én teljesen kuka vagyok hozzá, csak amennyi kell a munkához annyira értek hozzá(egyszerű szövegszerkesztő,internet)
2014. nov. 11. 16:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!