Milyen monitor legyen?
Figyelt kérdés
Sziasztok 19 éves a fiam, és nagyon érdeklődik a képfeldogozás iránt, és karácsonyra szeretném meglepni egy normális méretű monitorral,mi lenne az ami elfogadható?(tehát nagy)
És valami normálisabb gépet is szeretnék venni, (alkatrészenként vagy egyben érdemes gépet venni?)
150-200 ezer mindennel együtt
2014. nov. 11. 08:15
21/35 defi@nt válasza:
AMD-t nem javasolnék képfeldolgozáshoz, mert később bánni fogja a gyerek. Inkább Intelt. Főleg ha új gép vásárlásról van szó és gondolom nem 2 évre kell.
22/35 Szőrös Béka válasza:
igen ezt mondtam én is :) tapasztalatból...
23/35 anonim válasza:
Az amd ugyanúgy jó több magos tevékenységet igénylő programokhoz. Az intel magonként erősebb, így az inkább játékra való. De kétszer annyi és 4 magos intel nem fér bele az árba.
24/35 A kérdező kommentje:
Sajnos én nem is hallottam ilyenekről, így nem is tudom megkülönböztetni az amd s intelt.
mennyi eltérés lenne?
2014. nov. 11. 11:18
25/35 defi@nt válasza:
Ha nem akarsz mélyebben elmerülni a processzorok lelkivilágában, akkor egyszerűen fordítsd meg HUN_Sector totálisan fals és kacagtató elképzelését, miszerint: "Az intel magonként erősebb, így az inkább játékra való"=Az Intel főleg munkára való ÉS játékokban is jobban teljesít, mint az AMD megoldásai. Komolyabb workstation gépbe, vagy akár szerverbe, grafikai munkákra kihegyezett gépekbe nem tesznek AMD processzorokat (vagy "APU"-kat) ma már. Ha azt akarod, hogy időtálló(bb) gépe legyen a fiadnak, én azt javaslom inkább Intel alapút vegyél, ugyanis az AMD legerősebb megoldásai is csak alsó hangon nyaldossák egy komolyabb új generációs i3-as Intel processzor teljesítményét és grafikai munkákhoz i5-től kezdődően érdemes hozzányúlni. Gondolom az elején még nem foglalkozik majd olyan szintű grafikákkal, amik indokolnák akár egy erősebb AMD meglétét. De később, félév, egyév, 2 év múlva lehet, hogy már komolyabb szintre lép, ki tudja? Megteheted azt is, hogy most veszel egy i3-al szereltet komolyabb monitorral és később bővítitek i5/i7-re a processzorát, ha szükséges, vagy indokolt lesz.
26/35 A kérdező kommentje:
Rendben, értem köszönöm a választ, szerintem az lesz a legjobb, ha közösen bemegyünk egy informatikai szaküzletbe, hátha okosabbak leszünk. :)
2014. nov. 11. 12:01
27/35 Szőrös Béka válasza:
defi@nt-al egyetértek maximálisan!
28/35 defi@nt válasza:
A bementek "egy informatikai szaküzletbe" általában azt jelenti (eredményezi) tisztelet a tivétel(ek)nek, hogy: rátok sóznak az elfekvőben lévő, raktársöprés előtt álló készleteikből egy jópofa előzőelőtti generációs darabot és meggyőznek róla milyen jó vásárt csináltál. Ha noobok (kezdő vásárlók, laikusok, "műkedvelő szint" alattiak) vetődnek számtech üzletekbe ez kb. már kötelező jellegű hagyomány, csak mondom. Én legalábbis ezt tapasztalom idestova cirka 15 éve. Néha még engem is megpróbálnak megdumálni, hogy a 2 éves középkategóriás videokártyájuk, ez-amazuk (amiből sok van és szabadulnának tőle) sokkal sokkal jobb, mint a féléve kijött felső-középkategóriás és még 2000-el olcsóbb is, milyen jól is járok azzal, ha megveszem! Óvatosan ezzel az "elmegyünkk egy üzletbe és okosabbak leszünk" dologgal, ez a számtech magyarországi világában (budapesten mindenképp) kicsit másképp működik.. Mondanám, hogy manapság, de már nagyon régóta (hagyománnyá kövült)
29/35 anonim válasza:
Utolso, sajnos ez megy minden szakuzletben. ;(
30/35 anonim válasza:
Ugy ertem, nem csak informatikai szakuzletekben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!