Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » MSI GTX 970 GAMING 4G Vélemények?

MSI GTX 970 GAMING 4G Vélemények?

Figyelt kérdés
Üdv. A napokban tervezem megvenni ezt a kártyát, de nem tudok róla sokat. Ha valaki vett már ilyet leírná a véleményét? Sokak számolnak be a cicergő hangról, amit a kártya hallat. Ez hiba, vagy normális?

2014. nov. 10. 21:14
1 2
 1/12 Stark2000 ***** válasza:
Én úgy hallottam, hogy a "minőségi áramkörök miatt cicereg". Hogy ez mennyiben igaz, azt nem tudom. De nem hiszem, hogy hiba lenne. Egy 100 ezres kártyát ilyen kis hibával biztos nem adnak ki, az MSI, ASUS kártyák pedig nem arról híresek, hogy az anyagminőség rossz / hanyag lenne. (Asusnál mondjuk már láttuk, hogy a VRM hajlamosak hülye módon túl húzni, és még csak hűtést sem adni neki, de a cicergés biztosan nem a vrm miatt lesz / van.)
2014. nov. 10. 21:19
 2/12 TallandThin Boy ***** válasza:
Ha sokan számolnak be erről, akkor nem lehet hiba, ennyi hibás terméket nem adna ki egy ekkora cég sem.
2014. nov. 10. 21:27
 3/12 anonim ***** válasza:
A cicergés inkább az Asusnál szokott előfordulni. Ha tartasz tőle, akkor vegyél r9 290x-et, az nem fog ciceregni, viszont dupla annyit fogyaszt, mint a gtx 970.
2014. nov. 10. 22:19
 4/12 TallandThin Boy ***** válasza:
#3 vagy vegyen más gyártótól gtx70-et..
2014. nov. 10. 22:26
 5/12 TallandThin Boy ***** válasza:
970*
2014. nov. 10. 22:26
 6/12 Stark2000 ***** válasza:
Evgánál nem panaszkodtam cicergésre, bár igaz, hogy sokaknak a gyári processzor hűtő el is nyomná annak a hangját.
2014. nov. 11. 13:49
 7/12 A kérdező kommentje:

Nah, megvettem. A kártyának hűtés szempontjából 0 hangja van. De a cicergés az sajnos megvan. Annyira nem vagyok vájt fülű, de azért kicsit hallani.

Köszönöm a válaszokat.

2014. nov. 12. 13:48
 8/12 Stark2000 ***** válasza:

Én is beruháztam egyre, tegnap rendeltem az Evgát. Most (alig 1 órája) jött meg, Ipontól nem megszokott ez a "másnap ki is szállítjuk" dolog. Na mindegy...

Cicergés nálam is megvan, hangja nálam sincsen a kártyának, eddig csak Call of Duty AW pörgette meg egy kicsit (90fps beton fixen, minden maxon), és ment fel 70 fokra. Bár 70 fokon sem hallottam a ventilátorokat, a gyári processzorhűtő bőven elnyomta, na meg 10 percig mentek a ventilátorok, aztán vissza hűlt 45 fokra, és kész, megint nem volt hangja. NFS Rivals, Battlefield 4, bármit dobok elé, Ultrán viszi 4-8x MSAA-val 65+ fpssel. :D

Kérdező, neked alapjáraton van cicergés? Vagy nálad is csak terhelés alatt jön elő?

2014. nov. 12. 14:06
 9/12 A kérdező kommentje:

Csakis terheléskor nyekereg. Utána olvastam, ez az úgynevezett coil whine jelenség, ami nagyon sok eszköznél megfigyelhető. Alaplap, táp, vga, sőt még notebook is, de még tabletek is. Ha nincs terhelés azt se hallom, hogy megy a gép.

A cicergés a vrm áramkörből jön de azt olvastam sok helyen, hogy ez nem hiba. Általában aminőségi áramkörök ciceregnek. Az már persze más kérdés, hogy ez a tücsök szimfónia az idegeimre megy :D De majd veszek egy faja hangszigetelt házat és megvan oldva.

2014. nov. 12. 20:42
 10/12 Stark2000 ***** válasza:
Én is hasonló képen gondolkoztam, hogy szigeteljem-e vagy ne?! A gépház belsejét kitömtem valami szivaccsal, most kevésbé hallom. Aztán még kicsit áthelyeztem a gépet, 1-2 méterrel most az asztalom mögött van, a bekapcsoló gomb pedig át lett kötve egy asztalon lévő kapcsolóra, így most onnét indítom. Mire nem jó, ha az ember tudja, hogyan kell a forrasztani... :D
2014. nov. 12. 21:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!