Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen SSD-t vegyek?

Milyen SSD-t vegyek?

Figyelt kérdés

kizárólag csak a rendszernek (Windows 8.1) szeretnék egyett, meg az ahhoz tartozó frissítésekre. Hány gigás kell ehez?

és mit kell figyelembe venni? Mi számít jó írás/olvasás sebességnek? És a lehető legolcsóbbat szeretném.

2014. nov. 8. 13:10
 1/5 anonim ***** válasza:

64 Gigás elég lenne CSAK A RENDSZERNEK, de ha már SSD akkor minimum 120 GB, mert ugye ki ne örülne annak, ha rá fér még 10-15 program, meg 1-2 játék, amiknek a töltési ideje jelentősen le rövidülne.

Neked egy Samsung 840 Evo 120GB-m van, teljes mértékben meg vagyok vele elégedve.

2014. nov. 8. 13:16
 2/5 anonim ***** válasza:
Ja, és mindenképpen Sata III-as legyen, ne NONAME, ajánlom a 500MB feletti írás-olvasás sebességgel rendelkezőeket.
2014. nov. 8. 13:18
 3/5 A kérdező kommentje:

Nekem ez egy kicsit drága lenne :S.

De azt olvastam erről, hogy hamar elromlik, meg ha 50%-on van akkor már jóval lassab lesz.

És még egy kérdés: Használtan érdemes venni SSD-t?

2014. nov. 8. 13:25
 4/5 mate1996 ***** válasza:

Kizárólag a rendszernek elég a 60-64GB-os és erre még jó pár programot rá tudsz rakni.

"Mi számít jó írás/olvasás sebességnek?"

A mai átlagos SSD-k 400-600MB/S közötti sebességet tudnak, de nem ez a legfőbb dolog (mert te átlagfelhasználóként szinte semmit nem veszel észre a 400-600MB/s-os között), hanem a garancia (és a márka).

Ha a lehető legolcsóbbat szeretnéd, akkor ilyet vegyél:

[link]

2014. nov. 8. 13:55
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Egyébként pont ezt az SSD-t néztem ki :)
2014. nov. 8. 18:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!