MIt gondoltok erről a konfigról?
A jövöben tervezek számítógépet venni és kiváncsi vagyok a véleményetekre.
AsRock 990FX EXTREME 3 alaplap
AMD FX 8320 processzor
2xKingston 4GB DDR3 1866MHz HyperX Fury Black HX318C10FB/4 memória
Gigabyte R9 280 OC 3GB DDR5 GV-R928WF3OC-3GD videókártya
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemez
Logic B26 fekete számítógép ház 24 hó gar.
LG GH24NSB0 fekete OEM DVD író
FSP 650W Raider S 650 80+ tápegység
a hűtő cserén gondolkodtam csak az még picit később lesz.
És erről a házról mit gondoltok? [link]
990FX Extreme 3: Nem jó, 4+1-es tápellátás, ehhez a procihoz kevés lesz.
Helyette olcsóbban kapsz Gigabyte 970A-UD3P lapot, az már 8+2-es, és sokkal jobban megéri.
990-es chipset csak arra jó, ha 2 kártyás rendszert akarsz üzemeltetni, de akkor meg valamilyen normálisabb 990-es alaplapot kellene nézned.
FX 8320 elég jó árban van, ha olyan alkalmazásokat használsz, amik kihasználják a 8 szálat (A JÁTÉKOK NEM ILYENEK!, azok leginkább 2-őt, terhelnek, az újabbak már kihasználnak 4-et vagy akár többet, de igazán még mindig csak kettőt terhelnek igazán)
Ram: 1600 mhz CL9-et vegyél.
Ház: 0 szellőzés, ráadásul felsőtápos is.
Táp: az jó lesz, bár elég lenne az 550-es is.
K350, amit utólag néztél: Ne vedd meg, nem jó ház.
Rettenetesen keskeny (148mm) egy értelmesebb toronyhűtő nem fér bele. Túl is van árazva.
Inkább egy ilyet vegyél:
De én inkább egy i5 4460-at választanék a helyedben, ha csak játszani szeretnél.
Na akkor oda jó lesz a 8 mag, viszont az alaplapra igaz, amit írtam, abból mindenképpen olyat nézz, aminek jó a tápellátása. Pl, mint amit írtam (UD3P)
De az Asus M5a97 Evo r2.0 is jó, de ez drágább valamivel, és a Gigabyte is ugyan azt nyújtja, sőt még talán többet is egy kicsit.
Egy kártyás rendszerhez tökéletes a 970 chipsettel felszerelt alaplap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!