Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen processzort vegyek,...

Aurelius83 kérdése:

Milyen processzort vegyek, érdemes-e most cserélnem?

Figyelt kérdés

Jelenleg egy AMD Phenom II X4 965 Black Edition processzort használok egy ASUS M4A77TD alaplapban, egy HD7870OC 2GB vga-val és 600W-os Chieftec táppal.

Játékra használom a gépet, a legtöbb idei program fullHD-ban medium-on, esetleg pár dolgot high-ra állítva elfut még, de szeretnék 60-65 ezret upgrade-re költeni.

Több nincs. Új cpu-ra és lapra gondoltam.

(AsRock 970 Extreme3 R2.0 20.000 HUF

AMD FX-8350 8 core 4 Ghz 45.000 HUF)

Megéri-e most cserélnem, lesz-e látványos javulás, ha a vga még marad egyelőre?

Van-e jobb alternatíva ugyanilyen árban?

Esetleg intel?

2014. nov. 3. 11:24
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
A kártya azért fix és nem Radeon, mert az egyik cimborámmal egyeztem meg, hogy átveszem tőle majd április-május magasságában.
2014. nov. 8. 16:12
 12/13 anonim ***** válasza:

igazából nem katyvasz. Abból ered a különbség, hogy olyan programot használtak, ami kedvez az FX felépítésének (kihasználja a nagy chache méretet, és a sok magot és a magas órajelet)

Ha ilyen programot használsz, ott valóban jobb lesz az FX. A játékok viszont nem ilyenek. Ott azért teljesítenek rosszul az Fx-ek, és jól az intelek.

2014. nov. 8. 19:03
 13/13 A kérdező kommentje:

Sajnos Murphy áthúzta a számításaimat. :( A 7870 megadta magát. Balszerencsémre normál esetben még bőven garis volna, de mivel szívességből a család egyik ismerősén keresztül lett véve AFA nélkül, így a számlát/papírokat oda kellett adnunk, mert a cégnél azokra szükség volt az adózás miatt. Azóta megromlott a viszony, esélyem nincs elkérni azokat, úgyhogy kuka a kártya. :(((

Vga-t vagyok kénytelen venni, de akkor már úgy volna célszerű, hogy olyat, ami jó volna később is.

Az említett 780Ti nem eladó májusig, addig nem leszek gép nélkül, újra meg nem futja. :(

Egy GTX770-et néztem ki.

A kérdés az, hogy ez a proci mire megy majd vele?

2014. nov. 11. 10:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!