Milyen processzort vegyek, érdemes-e most cserélnem?
Jelenleg egy AMD Phenom II X4 965 Black Edition processzort használok egy ASUS M4A77TD alaplapban, egy HD7870OC 2GB vga-val és 600W-os Chieftec táppal.
Játékra használom a gépet, a legtöbb idei program fullHD-ban medium-on, esetleg pár dolgot high-ra állítva elfut még, de szeretnék 60-65 ezret upgrade-re költeni.
Több nincs. Új cpu-ra és lapra gondoltam.
(AsRock 970 Extreme3 R2.0 20.000 HUF
AMD FX-8350 8 core 4 Ghz 45.000 HUF)
Megéri-e most cserélnem, lesz-e látványos javulás, ha a vga még marad egyelőre?
Van-e jobb alternatíva ugyanilyen árban?
Esetleg intel?
Phenom II-t szorzózásmentes i5-rre éri meg cserélni.
Inkább vegyél rá egy jó hűtőt és húzd fel 4gz-re.
Akkor, ha csak ennyi, mi a baj, az általam említettel?
Az a proci gyorsabb, inkább spórolnék a lapon. Az alaplap ugyan olcsóbb 5000 Ft-al, mint amit írtál, de mivel rosszabb? Mit fogok észrevenni?
Az, hogy nem ASUS, engem nem érdekel, mert nem vagyok márkab-zi és semmivel nem nézem többe a másikat, ha a garancia idő például azonos. Ugyanaz a tömeggyártott tucat szemét mind... Volt már legalább 4 féle márkám, mindegyik hibátlan volt, így az nálam nem szempont.
Csak gyári órajelen használok mindig mindent. Akkor miért vennék külön hűtőt?
A hang miatt? Az sem szempont nálam, jól tűröm.
Mielőtt a csere felvetődött, kipróbáltam játékok alatt és benchmark progikkal, hogy mennyit gyorsul, amikor a gyári progijában felhúztam szoftveresen 3,7 Ghz-re a magokat.
Az kb 8 % és a gyakorlatban semmit nem hozott. :(
Ezért nem hiszek a 4 Ghz-re húzásban sem nagyon, hisz az is 15 % csak.
''Az a proci gyorsabb, inkább spórolnék a lapon. Az alaplap ugyan olcsóbb 5000 Ft-al, mint amit írtál, de mivel rosszabb? Mit fogok észrevenni? ''
Azt fogod észrevenni, hogy majd throttlingol a cpu, mert az alaplap nem tudja normálisan kiszolgálni.
FX-ek alá muszáj normális alaplapot venni, mert sok idegeskedéstől megóvjuk magunkat.
Sajnos ez ilyen.
Gigabyte 970A-UD3P lenne még jó neked, az kb 22 ezer, és lényegesen jobb, mint az általad kinézett 4+1-es Asrock. (Giga: 8+2)
Amúgy meg nem éri meg váltanod.
Neked valóban egy Haswell i5-re érné meg váltani, ha játékra használod a gépet. Jobb játékra az i5, és kész, ez ellen nem tudsz mit tenni. Nekem is FX-em van, de azért, mert nem csak játékra használom a gépet. Ha csak arra használnám, akkor biztos, hogy i5-öt vettem volna.
Az a gáz, hogy a szemétláda árazásuk miatt undorodtam meg az Inteltől és az Nvidiától. :(
Ha várok még egy hónapot, az ünnepek előtt ki tudok szorítani egy i5-4690-re valót, de ez az összehasonlítás szerint gyengébb, mint az FX-8350, mégis 13 ezer Ft-tal drágább. :(
Erre váltva lenne észrevehető változás, vagy inkább toljam jövőre a fejlesztést, hátha átrendeződik a piac valami új jövevény miatt?
ne benchmarkot nézz.
ott lenyomja az fx, azt az i5-öt.
Játékok alatt már más a helyzet.
Az i5 jóval erősebb szálanként, és ez meg is látszik játékok alatt.
Egyébként játékra elég egy ''kisebb'' i5 is, pl 4460.
Játékra az is tökéletes.
Ok. Elég nagy katyvasz ez a teljesítmény összehasonlítás akkor. Mármint, hogy a pontozás akkor nem a valós helyzetet takarja? :/
Idővel vga-t is cserélni akarok, mert ez már öregecske, csak egyelőre ezt tűztem ki elsőnek.
Tavasszal GTX780Ti-t szeretnék. Ahhoz is jó az olcsóbb i5, amit írtál? Kihajtja majd?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!