Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért van fps droppom egy...

Alazarkilazar kérdése:

Miért van fps droppom egy csomó játéknál? A gépem: Amd fx 6300,8gb kingston hyper x ram 1600Mhz, Sapphire r9 270x 2gb dual-x. Pl: Borderlands pre sequelnek nagyon nem kéne droppolnia.

Figyelt kérdés

2014. nov. 3. 10:07
 1/10 anonim ***** válasza:
31%
A proci egy- és kétszálas teljesítménye nagyon gyenge. Hat magot nem nagyon használ ki semmilyen játék.
2014. nov. 3. 10:31
 2/10 anonim ***** válasza:
12%
ATI Radeon helyett nvidiát és megszűnik a dropp.
2014. nov. 3. 10:39
 3/10 anonim ***** válasza:
0%
Amd fx 6300 egy nyüzüge Sapphire r9 270x-hez nem gyenge!
2014. nov. 3. 10:40
 4/10 BM-Striker ***** válasza:
42%

Milyen alaplapod és tápegységed van ?

Mert itt nagyon valószínű, hogy CPU throttling van.

#1 FX630-ban van Turbo, 4100mhz 2 szálon már nem kevés.

#2 Borderlands tényleg jobban szereti GF-eket, de egy 270x elég erős ahhoz, hogy még legrosszabb estben is tartsa a lépést egy GTX660nal.

#3 270x mióta nyüzüge?

2014. nov. 3. 11:35
 5/10 anonim ***** válasza:
61%

Jó lenne tudni a tápod és az alaplapod pontos típusát.

Én ettől eltekintve cpu throttling-ra gondolok. Ez elég jellemző az FX-eknél. Ez nem a processzor hibája, hanem az alaplapé. Ugyanis sok felhasználó nem hiszi el, hogy FX alá kell a jó lap. Megveszik a hűtetlen VRM-mel ellátott alaplapot, és aztán jön a csodálkozás, hogy nem működik jól a processzor.

Szerintem nálad is ez a helyzet.

Az R9 270X-nek elégnek kell lennie a Borderlandshoz, 8gb ram is elég. Az általad leírtakból is throttlingra lehet következtetni.

Ha valóban valami nagyon fapados alaplapod van, akkor első körben kikapcsolnám a turbo core-t, és utána pedig csökkenteném a feszültséget, addig, amíg alap órajelen stabil a proci (prime95 és az intel burn test tökéletes erre a feladatra).

Utána pedig gyűjtenék egy jó alaplapra.

De a tápod is lehet ludas, bár ennek szerintem jelenleg kisebb a valószínűsége, de ha valami hulladék van abból is, akkor azt cserélni kell.

2014. nov. 3. 15:00
 6/10 A kérdező kommentje:
Hát egy Gigabyte 970A-DS3P alaplapom van az elvileg nem rossz és mellé egy 550w fsp táp.
2014. nov. 3. 19:53
 7/10 anonim ***** válasza:

''Ami elvileg nem rossz'' de nem is túl jó :D

Tiltsd le a turbo core-t, és vedd vissza a feszültséget, ameddig csak lehet.

2014. nov. 3. 20:12
 8/10 A kérdező kommentje:
És azt hogyan csináljam:D bocsi de hülye vagyok ehhez.
2014. nov. 3. 20:30
 9/10 A kérdező kommentje:
ja még annyit hogy hard beállítások mellett is, hogy ha harcolok az ellefelekkel hogy 50 hol meg 20-25 pedig pl: a need for speed rivlas hard beállításokon is ment szaggatás nélkül
2014. nov. 3. 20:49
 10/10 anonim ***** válasza:

Uefiben tudod beállítani.

Rivals-ban nem tudom, hogy hogy van 50 fps-ed, amikor a játék 30-ra van korlátozva

[link]

[link] itt az összefoglalót kinyitod, és találsz sok leírást

2014. nov. 3. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!