Miért van fps droppom egy csomó játéknál? A gépem: Amd fx 6300,8gb kingston hyper x ram 1600Mhz, Sapphire r9 270x 2gb dual-x. Pl: Borderlands pre sequelnek nagyon nem kéne droppolnia.
Milyen alaplapod és tápegységed van ?
Mert itt nagyon valószínű, hogy CPU throttling van.
#1 FX630-ban van Turbo, 4100mhz 2 szálon már nem kevés.
#2 Borderlands tényleg jobban szereti GF-eket, de egy 270x elég erős ahhoz, hogy még legrosszabb estben is tartsa a lépést egy GTX660nal.
#3 270x mióta nyüzüge?
Jó lenne tudni a tápod és az alaplapod pontos típusát.
Én ettől eltekintve cpu throttling-ra gondolok. Ez elég jellemző az FX-eknél. Ez nem a processzor hibája, hanem az alaplapé. Ugyanis sok felhasználó nem hiszi el, hogy FX alá kell a jó lap. Megveszik a hűtetlen VRM-mel ellátott alaplapot, és aztán jön a csodálkozás, hogy nem működik jól a processzor.
Szerintem nálad is ez a helyzet.
Az R9 270X-nek elégnek kell lennie a Borderlandshoz, 8gb ram is elég. Az általad leírtakból is throttlingra lehet következtetni.
Ha valóban valami nagyon fapados alaplapod van, akkor első körben kikapcsolnám a turbo core-t, és utána pedig csökkenteném a feszültséget, addig, amíg alap órajelen stabil a proci (prime95 és az intel burn test tökéletes erre a feladatra).
Utána pedig gyűjtenék egy jó alaplapra.
De a tápod is lehet ludas, bár ennek szerintem jelenleg kisebb a valószínűsége, de ha valami hulladék van abból is, akkor azt cserélni kell.
''Ami elvileg nem rossz'' de nem is túl jó :D
Tiltsd le a turbo core-t, és vedd vissza a feszültséget, ameddig csak lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!