Maradandó károsodást szenvedett-e az Lcd Monitor? (LED-es)
"és sikeresen eltűnt"
Akkor jó eséllyel nem, de azért figyeld egy darabig.
G.
Ja, és használj LED-es villanykörtéket!
G.
Mázlid van, az aktivmátrix panel maga (ami a monitor elején egy vékony kemény lap) egyébként egy csomó mindent túlél.
Ha semmiféle erősfényben, oldalfényben, semmilyen képernyőképnél nincs soha többet látható jele, akkor én azt modnanám, hogy 90%, valoszinűségű, túlélte károsodás nélkül.
A melegtől ilyenkor elmászik a kapcsolóalkatrészek tulajdonsága, és a polarizált anyag is másképp viselkedik, ettől a kép előbb elhalványul, aztán fekete lesz ott.
De ha olvadás előtt elveszik a hőforrást, általában visszaáll minden.
Ezek a kijelzők inkább a rávezető kábel, vagy meghajtó áramkör problémája miatt halnak meg, illetve a felhasználók összetörik őket.
Az tökmindegy, hogy "ledes", a kijelző ugyanaz a tft mátrix már 10éve, alapvető technológiát tekintve, a led csak egy újfajta megvilágítás, ami teljesen független dolgo a kijelző mögött, csak egy halom lámpa tulajdonképpen.
Szakmányban javítjuk cseréljük, belezzük ki a kijelzőket újabban, mióta párezer ft egy használt akéár 19-es monitor, láttam rengeteg égettet és olvadtat is.
Én leginkább, ha visszajött a tökéletes kép, és a tetejéhez közel volt a hiba, attol paráznék ,hogy a kijelzőre ragasztott ávezető "kábel" nem lett-e kontaktos a hőtől, nem-e vált le részben, és egyszercsak lesz egy csík ahol nincs kép...
Ezt csak az idő dönti el, ha félév mulva is tökéletes a monitor, akkor aztmondhatjuk, 99.9%, hogy semmi maradandó nem történt.
Mindenkinek köszönöm a gyors válaszokat sokat segítettek
a válaszokból azt szűröm le h nagy valószínűséggel mákom van remélem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!