Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Maradandó károsodást szenvedet...

Maradandó károsodást szenvedett-e az Lcd Monitor? (LED-es)

Figyelt kérdés
nem figyeltem oda és a lámpám elég szépen felmelegített egy ponton a Monitoromat úgy h egy fekete folt jelent meg mikor észre vettem gyors hűtésbe kezdtem és sikeresen eltűnt .
2014. nov. 2. 18:12
 1/5 anonim ***** válasza:

"és sikeresen eltűnt"

Akkor jó eséllyel nem, de azért figyeld egy darabig.

G.

2014. nov. 2. 18:15
 2/5 anonim ***** válasza:

Ja, és használj LED-es villanykörtéket!

G.

2014. nov. 2. 18:15
 3/5 anonim ***** válasza:
Tudom, nem ugyanaz az eset, de én egyszer véletlen a lámpa alatt hagytam az lcd karórámat és amikor észrevettem, fekete volt a kijelző. Lehűtöttem, majd szerencsére tovább működött.
2014. nov. 2. 18:20
 4/5 Reiber Péter ***** válasza:
100%

Mázlid van, az aktivmátrix panel maga (ami a monitor elején egy vékony kemény lap) egyébként egy csomó mindent túlél.

Ha semmiféle erősfényben, oldalfényben, semmilyen képernyőképnél nincs soha többet látható jele, akkor én azt modnanám, hogy 90%, valoszinűségű, túlélte károsodás nélkül.

A melegtől ilyenkor elmászik a kapcsolóalkatrészek tulajdonsága, és a polarizált anyag is másképp viselkedik, ettől a kép előbb elhalványul, aztán fekete lesz ott.

De ha olvadás előtt elveszik a hőforrást, általában visszaáll minden.

Ezek a kijelzők inkább a rávezető kábel, vagy meghajtó áramkör problémája miatt halnak meg, illetve a felhasználók összetörik őket.

Az tökmindegy, hogy "ledes", a kijelző ugyanaz a tft mátrix már 10éve, alapvető technológiát tekintve, a led csak egy újfajta megvilágítás, ami teljesen független dolgo a kijelző mögött, csak egy halom lámpa tulajdonképpen.

Szakmányban javítjuk cseréljük, belezzük ki a kijelzőket újabban, mióta párezer ft egy használt akéár 19-es monitor, láttam rengeteg égettet és olvadtat is.

Én leginkább, ha visszajött a tökéletes kép, és a tetejéhez közel volt a hiba, attol paráznék ,hogy a kijelzőre ragasztott ávezető "kábel" nem lett-e kontaktos a hőtől, nem-e vált le részben, és egyszercsak lesz egy csík ahol nincs kép...

Ezt csak az idő dönti el, ha félév mulva is tökéletes a monitor, akkor aztmondhatjuk, 99.9%, hogy semmi maradandó nem történt.

2014. nov. 2. 18:26
 5/5 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a gyors válaszokat sokat segítettek

a válaszokból azt szűröm le h nagy valószínűséggel mákom van remélem :)

2014. nov. 3. 07:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!