Ha lecserélem régi alaplapomat egy újra, gyorsabb lesz tőle a gép? Jobban futnak majd a játékok? Vagy ez nem befolyásolja?
A mostani alaplapom: Asus M2N-E
Picit körülnéztem, és találtam egy ilyen "Hybrid" alaplapot, ami támogatja a DDR2 és a DDR3-as memóriákat is, így nem kéne lecserélnem azokat se.
Vélemény? Megérné lecserélni, vagy kb. semmi nem változna?
Gépem:
Amd Athlon II x4 640 proci
HD6670 1gb ddr5 vga
4gb ddr2 ram
Elenyésző lenne a gyorsulás, a gép teljesitményét a proci eljesitménye + a vga teljesitménye, ezután a ram mennyisége, a winchester sebessége határozza meg.
Ha procit IS cserélnél, az más tészta, de csak attol, hogy egy másik újabb alaplapban járatod, ugyanaz a cucc nem lesz észrevezetően gyorsabb.
Bele lehet menni, hogy technikailag, meg elméletileg, meg izé,...
a gyakorlati tapasztalat az, amit fentebb írtam, nem lesz észrevehetően jobb.
Gyorsabb benne az FSB vagy mi, az enyémen 2000 / 1600 MT/s-t ír, ezen meg FSB 2600 MHz (5.2 GT/s). Ez ér valamit?
Lényegében ennyi különbséget találtam én is. Szóval akkor nem lenne érezhetőbb változás, értem.
köszi
A HD6670 HD6670 marad akkoris ha csúcs i7-t teszel mellé,DDR4-es RAM-al.
Vegyél egy rendes VGA,aztán később váltasz modernebb platformra
Most jött volna ez a kérdés :D
Le akarom cserélni a vidikarim is, egy R7 250x-ben gondolkozom. Jó választás lenne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!