Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem látja a gép a HDD...

Miért nem látja a gép a HDD tartalmát?

Figyelt kérdés

Tegnap a belső SSD-mre újratelepítettem a Windows 7-et és miután felállt a gép, a külső 1TB-os Samsung HDD-met nem érzékelte, hanem kiírta, hogy formázzam le.

Fogtam kipróbáltam telefonon OTG kábellel és érdekes módon ott láttam az adataimat.

Ez mitől van és hogy tudom orvosolni?

Nem szeretném formázni azt a 700GB adatot, de telefonról meg nemigen tudom lementeni a 32GB-os SD kártyával.

2014. nov. 2. 12:35
 1/7 anonim ***** válasza:

Valószínűleg a telepítés elbarmolta a lemez fájlrendszerét valahogy... NE FORMÁZD SEMMIKÉPPEN! NE ÍRJ RÁ!

Oda adatmentő szoftver kell. Pl Active Uneraser, Recuva, meg lehet hogy van még egy pár ingyenesebb vagy hekkelt is.

Ja, meg kérj kölcsön egy másik HDD-t amire visszaállítod az adataidat, és fér rá 700 giga.

FONTOS!

teszteld le a visszaállított adatok olvashatóságát, értelmességét, mert fájl sérülés könnyen előfordul.

de az adatok 99%-át vissza lehet kapni.

B-terv:

telefon + OTG kábel + USB hub + a törlődött és egy másik USB lemez?

vagy: telefon + otg kábel + a törlődött lemez, és wifin átküldöd az adatokat egy másik gépre, az abba tett lemezre?

2014. nov. 2. 13:26
 2/7 A kérdező kommentje:

helyem az van hova menteni, csak nem tudtam mivel, hogyan

de most megpróbálom recuva-val azt már régebben használtam 1x törölt fájlok miatt

de még annyit, hogy az olvashatóságot mivel, hogyan ellenőrizzem?

2014. nov. 2. 13:33
 3/7 A kérdező kommentje:
amúgy a recuva nem csak a törölt fájlok visszaállítására jó/való?
2014. nov. 2. 13:35
 4/7 anonim ***** válasza:

Szerintem egy normális adatmentőnek tökmindegy hogy törölt vagy nem törölt a fájl. Csak a jó beállítások kérdése... A lemezen az adatok szektorokban helyezkednek el. Törléskor a szektor meg lesz jelölve újrahasznosítható területnek, de az adat nem törlődik belőle. Tehát adat csak akkor veszik oda végleg, ha a régebben az adott törölt fájlhoz való szektorba egy másik, új fájl egy darabja kerül. Ezért mondtam hogy a lemezre írni tilos.

Olvashatóság: hogy működik e a file normálisan.

Fotóalbum: Állítsd a fájlböngészőt "miniatűrök" "nagy ikonok" vagy ilyesmi módba, ez betölti a képeket és abból látod hogy sérültek e.

Doksi (docx, pdf, egyéb szöveg...) kénytelen leszel megnyitni őket egyenként. Legalábbis a kritikusabb fontosabb doksikat.

Zene: bele játszol az elejébe.

2014. nov. 2. 13:49
 5/7 A kérdező kommentje:
az Active Uneraser nekem jobban tetszik, csak leszedek hozzá 1 cracket mert demóban ha jól olvastam csak 1 fájlt enged visszaállítani egyszerre :\
2014. nov. 2. 14:22
 6/7 anonim ***** válasza:
nézd meg a privát üziket
2014. nov. 2. 14:36
 7/7 A kérdező kommentje:

köszi, de találtam azóta

már Unerasel is, csak ugye jó lassan

2014. nov. 2. 15:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!