Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Fontos-e a RAM helyén a szín?

Fontos-e a RAM helyén a szín?

Figyelt kérdés

Tehát, az alaplapban ahova be kell rakni a RAM-ot, ott másszínűek szoktak lenni, ez befolyásolja a gyorsaságát?

pl: kék színű: max 2 giga ram..?

2014. nov. 2. 12:13
 1/5 defi@nt ***** válasza:
Szerintem fogalmazd át a kérdést, mert így nem érthető.
2014. nov. 2. 12:17
 2/5 A kérdező kommentje:

PL: [link]

Itt a RAM-nál, ahova be kell tenni, az piros, meg lila színű.

Ez nem befolyásolja, a működését, tehát a szín egy ram korlátot mutat, hogy maximum mekkora ramot lehet beletenni?

(pl: a lilába maximum 2 gigásat lehet, a pirosba maximum 1 gigásat..ez csak egy példa)

És a kérdés: Jelez-e ez a szín valamit?

2014. nov. 2. 12:25
 3/5 anonim ***** válasza:

A szín méretre nem korlátoz, de mindig szín szerint rakodd a gépedbe a RAM-ot, tehát ha két modulod van, akkor azokat azonos színbe rakd.

G,

2014. nov. 2. 12:26
 4/5 A kérdező kommentje:

Aha..értem..

Köszönöm

2014. nov. 2. 12:28
 5/5 defi@nt ***** válasza:
Ahogy már írták: Ha 2 ram modulod van akkor 2 azonos színűbe tedd. Nem tudom mond e neked valamit a "dual channel" de az csak akkor valósul meg, ha azonos színű aljzatokba teszed. Nagyjából (nagyon leegyszerűsítve) annyit tesz, hogy ha eltérő színűekbe teszed, akkor lassabb lesz a géped valamivel (single channel) Persze ha 4 ram modulod van akkor ez az egész csak elméleti kérdés
2014. nov. 2. 13:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!