Érdemes 30 ezret költeni egy számítógép házra? Vagy elég egy 15 ezres géház? Ti mennyit költenétek rá?
"15-ért vannak jó házak"
10-ert is, pl. Cooler Master hazak.
"annyit mindenképpen költs rá"
facepalm
Őszintén szólva én egy 3500 forintos házat vettem a gépemhez, ha már máson nem lehet, akkor ezen spóroltam és semmi gond nincs vele. Persze nem túl jó benn a légáramlás, a kábelek is laffognak össze-vissza, porosodik, mint az állat és szerelni sem egy álom, de a dolgát teszi rendesen, megtartja az alkatrészeket.
G.
Valahol érdemes, már csak az időtállósága végett. + amíg nem volt 30k-s házad nem is tudhatod a különbséget. Mondjuk nekem sem, csak 22 k-s.
Azt megfigyeltem, hogy 10 alatt nem nagyon lehet 18 cm-nél szélesebb házat kapni, ennél fogva abba már nem megy bele sokszor egy 160mm-es CPU hűtő, ha igen akkor nincs már kábelmenedzsment, meg ilyenek. Az anyaghasználat és minőségben akadnak különbségek.
"már csak az időtállósága végett."
facepalm
Én előszőr max. 10 ezret akartam rászánni, de elszálltam, és megvettem egy Fractal Design Define 4-et 25 ezerért.
Előtte egy 4 ezer Ft-os vackom volt.
Nem bántam meg!
Komolya, egész más életérzés ebben szerelni. Logiks a felépítése, nem vág meg a sorjás aluminium, minden egyszerű, kábelvezetés 5*, nem porosodik a porszűrők miatt, állíthatom a ventilátorok fordulatszámát egy kis pöcökkel.
Egyszerűen imádom...
Szóval ha megteheted, akkor vegyél egy jobbat, ami több generáción át kiszolgál.
Viszont ha pénz szűkében vagy, inkább ezen spórolj, mint videokártyán vagy tápon.
Ha viszed komolyabb rendezvényekre ahol számítanak a külsőségek/belsőségek, akkor igen érdemes a 30k-s ház.
De most azért venni egy 30ezerFt-os gépházat, hogy az asztal alatt vagy felett "kuksoljon"??...ez szerintem nagyon pénztárca függő.
Én max. 10ezerFt-ot költenék gépházra, és ha ennyiért nem találok megfelelőt, akkor a használt piacon néznék körül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!