Processzornak lehet bármi baja ha túl magasra húzom az órajelet?
A felvett teljesítmény egyenesen arányos az órajelfrekvenciával, tehát kicsit melegedni fog.
Viszont a "belseje", a tranzisztorok lehet hogy nem stabilizálják olyan gyorsan a kimeneteket, ilyenkor a processzor elkezd hibázni. Ha ezt észleled, visszateszed az előző (vagy előzőelőtti) stabil órajelre és készen vagy.
Elvileg a processzor élettartama is csökken, de ha 20 helyett 10 évig bírja akkor az nem nagy érvágás. Előbb avul el és cseréled a lassúsága miatt.
értem,köszi a válaszokat!
a melegedésre figyelek folyamatosan,azzal nincs gond.stabilitás ellenőrzésére fél óra crysis2-t nyomtam idáig,ami úgyis 100%-on járatja a 2 magot.így jutottam el a jelenlegi 240-es FSB-hez,de akkor még megyek tovább :D természetesen HTLink,Northbridge meg ram vissza van húzva az eredeti órajel közelébe.
Játék helyett én valami kifejezetten CPU stress-testet futtatnék, meg a többi hőmérsékletet is nézném közben. + ha a lapon van hűtés nélküli chip, néha ránéznék nehogy megfőjön.
De amúgy jól csinálod, elfüstöléshez pedig sokmindent el kell rontani.
Megy ez 3500-öt is :D [link]
Hűtés nélküli chip(legalábbis aminek köze van ezekhez)tudtommal nincs a lapon,HTLink meg Northbridge pedig alapórajelen jelenleg.1600-as ramnak sok lenne 1666MHz?Jelenleg visszavettem 1333-ra.
Köszönöm egyébként a segítséget,mentek a zöld kezek! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!