Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Processzornak lehet bármi...

Processzornak lehet bármi baja ha túl magasra húzom az órajelet?

Figyelt kérdés
Feszültségemelés nélkül,és a túlmelegedést leszámítva gondolok bármilyen problémára.Egy Athlon II X2 240-el játszadozom épp,szépen bírja,és kipróbálnám mennyit megy,ha nem lehet belőle baj.A hűtőm jó, 3.35GHz-en is 45fok a max.Feszültséget nem akarok emelni,csak az alappal szeretném a legtöbb MHz-et kicsikarni belőle.Köszi!

2014. nov. 1. 18:54
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

A felvett teljesítmény egyenesen arányos az órajelfrekvenciával, tehát kicsit melegedni fog.

Viszont a "belseje", a tranzisztorok lehet hogy nem stabilizálják olyan gyorsan a kimeneteket, ilyenkor a processzor elkezd hibázni. Ha ezt észleled, visszateszed az előző (vagy előzőelőtti) stabil órajelre és készen vagy.

Elvileg a processzor élettartama is csökken, de ha 20 helyett 10 évig bírja akkor az nem nagy érvágás. Előbb avul el és cseréled a lassúsága miatt.

2014. nov. 1. 18:59
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Emelgeted addig, amíg kékhalált nem kap tőle a gép, akkor vissza kell venni az órajelen, de ahogy szépen lassan emeled az órajelet, rendszer stabilitás tesztet kellene futtatni olyan fél esetleg 1 órán keresztül.
2014. nov. 1. 19:00
 3/10 A kérdező kommentje:

értem,köszi a válaszokat!

a melegedésre figyelek folyamatosan,azzal nincs gond.stabilitás ellenőrzésére fél óra crysis2-t nyomtam idáig,ami úgyis 100%-on járatja a 2 magot.így jutottam el a jelenlegi 240-es FSB-hez,de akkor még megyek tovább :D természetesen HTLink,Northbridge meg ram vissza van húzva az eredeti órajel közelébe.

2014. nov. 1. 19:05
 4/10 A kérdező kommentje:
ja igen,már gyűjtögetek FX-6300-ra,ez az Athlon csak ideiglenes.és azért huzigálom,mert úgy veszem észre hogy nem nagyon hajtja ki teljesen a HD7770-esemet.
2014. nov. 1. 19:07
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Játék helyett én valami kifejezetten CPU stress-testet futtatnék, meg a többi hőmérsékletet is nézném közben. + ha a lapon van hűtés nélküli chip, néha ránéznék nehogy megfőjön.

De amúgy jól csinálod, elfüstöléshez pedig sokmindent el kell rontani.

2014. nov. 1. 19:12
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Meg is értem. Ha lecseréled majd a procit, akkor most húzzad, amennyire csak tudod. Ha nem engedi tovább, növeld egy kicsit (KICSIT) a feszültséget.
2014. nov. 1. 19:12
 7/10 A kérdező kommentje:

Megy ez 3500-öt is :D [link]

Hűtés nélküli chip(legalábbis aminek köze van ezekhez)tudtommal nincs a lapon,HTLink meg Northbridge pedig alapórajelen jelenleg.1600-as ramnak sok lenne 1666MHz?Jelenleg visszavettem 1333-ra.

Köszönöm egyébként a segítséget,mentek a zöld kezek! :)

2014. nov. 1. 19:25
 8/10 anonim ***** válasza:
És ilyenkor meghasad a szívem, hogy nem tudom tuningolni a szorzózáras i5-ömöt :( <3
2014. nov. 1. 20:40
 9/10 A kérdező kommentje:
ez is szorzózáras,FSB-vel nyomom :D bár intelnél azt sem lehet.
2014. nov. 1. 22:49
 10/10 anonim ***** válasza:
Ha tényleg stabilitást akarsz nézni: Prime 95 1 órán keresztül. És biztos vagyok benne, hogy 45 fok felé emli. 58-ra saccolnék alaphűtővel és alapfrekivel.
2014. nov. 2. 12:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!