Össze vagyok zavarodva, több helyen is úgy jelenítik meg, hogy egy egy notiba GeForce GT 840M videókártya van.
Rákeresek ugyanarra a típusú laptopra, és más forrás azt írja hogy GeForce 840M van benne.
Mit takar ez a GT?
gpuboss-on azt hozzák ki a tesztben, hogy a GeForce GT 740M még jobb mint a 840M, de ott már nincs GT megjelölés a 840M előtt.
A hivatalos oldalon nincs GT sorozatú jelölésben 840M
Akkor parasztvakítás az egész?
Valaki tegyen már rendet a fejemben.
A parasztvakítás mást jelent.
A GT megjelölés a kis a teljesítményű kártyákat jelöli, de nyugodtan elhagyható, mivel típusszám 2. számjegye, ugyanúgy jelöli kártya teljesítménykategóriáját.
Gpuboss nem mérvadó, a GT70m-nél jelentősen jobb a 840m.
Szerintem a tesztek azért "változatosak", mert 740M-ből van/volt 64 bites és 128 bites is (memóriabusz). Az utóbbi szerintem fel tudja venni a versenyt a 840M-mel. Előbbi pedig egyértelműen lemarad.
Ugyanakkor a 128 bites szerintem ritka, mint a fehér holló. Tavaly amikor notebookot vettem, próbáltam utánajárni, hogy a kiszemeltben melyik változat van, de nem jártam sikerrel (végül 64 bites van benne).
De visszatérve oda, ahonnan elkanyarodtam: mivel ritka a 128 bites (ami jóval erősebb a 64 bitesnél), ezért szerintem nyugodtan mondhatjuk azt, hogy a 840M erősebb a 740M-nél.
A GT pedig, ahogy #1-es is írta, a gyengébbik fele a palettának. És úgy látszik, hogy már inkább elhagyják, és csak a GTX-eket jelölik.
Így már értem köszi. Azt hittem van valami jelentősége ennek is.
Még annyi kérdésem lenne, hogy milyen kártyát érdemes választani laptopba. Részben játékra lenne, nem futtatnék én minden új csilivili játékot, de egy arma III-at jó lenne a elvinne.
Néztem a lenovo Z, és Y sorozatait, esetleg azok mennyire jók? Ti tudtok ajánlani valamit?
Y50 és Y510p jó gépek
Z50-et nem ajánlanám fényes kijelző miatt.
GTX860m (2gb)-et érdemes nézni, olyan erős, mint egy asztali GTX750ti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!