Mennyire érdemes SSD-t vásárolni?
Utána néztem alaposan, és elbizonytalanodtam. Vannak ugye NAND flash típusok, a legelterjedtebb a SLC és MLC (Single és Multi level Cell). Azt olvastam, hogy az MLC típusú SSD-k hamarabb mennek tönkre, mert egy bitet ugye többször ír a kütyü, de az SLC-sek között vagy megbízhatatlan márkák vannak, vagy nem tudod megfizetni.
A kérdésem, hogy mennyire érdemes MLC-set venni (OCZ, Kingston, Samsung stb.), mennyire megy tönkre hamar? Kibírhat egy merevlemez élettartamot?
10 év garival többet kibír, mint egy merevlemez.
Érdekes ez az élettartam téma, mert párszor már kiszámolták, hogy így is 10+ évek kell bírnia. Arról nem is beszélve, hogy a merevlemezt is pont ugyanolyan lutrira lehet vásárolni, van nekem 10+ éves ami még mindig megy, meg van ami 1 év után azonnal tönkre is ment ahogy a gari lejárt rá.
Inkább csak a tárhely-ár miatt szokott kérdés lenni, mert 120-as SSD árán 1-2TB merevlemezt kapsz.
Köszönöm a válaszokat! :)
Ha valaki tud még valami hasznosat írni, megköszönöm! x)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!