Miért pörög mint az atom?
Figyelt kérdés
Problémával állt elő a számítógépem. Alaplap csere történt, és a processzorhűtőm kicsit be van kattanva. A deszka fajtája ASRock 960GM U3S3 FX, proci FX6300 alap 3.5 Ghz-s óra jelén ketyeg. A hűtő rendesen van pasztázva, a bordák teljesen tiszták. Az op. rendszerem is teljesen frisséből lett pakolva, win 8.1. A gondom az, hogy a gép egyet gondol és a nyugodt halk üzem helyett helikopter üzemmódra váltva akarja megváltani a világot, majd 2-5 perc múlva vissza áll a 3200 RPM-es ventilátor sebességről a normális 650-700 fordulatra. A hűtő fosta el magát?2014. okt. 23. 19:51
1/7 anonim válasza:
Nekem alapból pörög mindig 2400-2500 között.
Ez normális?
2/7 anonim válasza:
Azért, mert nem bírja az alaplap. 20 ezer alatt nincs normális lap fx-hez.
3/7 A kérdező kommentje:
A másik deszka egy asus m5a78l-ml-lx3 volt, és nem volt semmi gond vele, és nem is nagyon találtam egyik lapról sem negatív kritikát. A lapot a barátommal cseréltem el, mindkét lap ment teljesen jól, most is jól megy például, de valamiért bekattan. Gondolom a hűtőpasztán annyira nem nem múlik, de elég keményen ezüstös a cucc.
2014. okt. 23. 20:06
4/7 BigRyder válasza:
Üdv! Szerintem BIOS-ban be tudod állítani a ventilátor sebességét.
5/7 A kérdező kommentje:
bioszban beállítottam már, alapjáraton minden oké, de egyszer-egyszer felpörög fullra, aztán utána visszaveszi a tempót.
2014. okt. 23. 20:32
6/7 A kérdező kommentje:
Feljebb vittem a kapcsolási hőfokokat de max. 10 Celsiusszal lehetett csak feljebb nyomni, most kicsit később kapcsol. Továbbra is várnék megoldási lehetőségeket, az eddigi hozzászólásokat is köszönöm!
2014. okt. 23. 23:48
7/7 anonim válasza:
A megoldás baromi egyszerű: az FX-ek gyári hűtője kegyetlenül szar. 3200 RPM az semmi, 4500-at is kipörgi terhelés alatt.
Nézz HWMonitorral hőmérsékletet miközben játszol. 35-36 terhelés nélkül, nagyon hajtva sem szabadna 55 felé emelkednie. Én azonnal cseréltem a gyári hűtőt, a félig nyitott ház miatt ordít.
Ha mégsem ez a probléma: dugd át a CPUFAN2-be.
Esetleg kapcsold ki a turbót és a feszültség emelést a biosban ha be van nyomva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!