Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Szerintetek ez az összeállítás...

Szerintetek ez az összeállítás milyen? Jól pörög, teszi a dolgát?

Figyelt kérdés
Egy kétmagos 1.86Ghz Intel Atom processzor 32gb ssd-vel és 2gb rammal elfogadható összeállítás? Tudom, hogy az Atom nem túl jó, de netbookról van szó. Pörögne rendesen a gép és tenné a dolgát? Illetve sokat javítana-e, ha cserélném 64 vagy 128 gb ssd-re + a ramot bővíteném 4 gb-ra? Köszönöm a válaszokat!

2013. febr. 18. 20:47
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Mire jó?

Általános használtra jó, animálásra gyenge.

Jól pörög és teszi a dolgát egy egy magos Celeron is 1GB rammal...

2013. febr. 18. 20:51
 2/11 A kérdező kommentje:
Persze, nyilván. Nem animálásra használnám, hanem netezésre, zenehallgatásra, jegyzetelésre és egy-két képet mutatni a nagymamámnak, ha éppen nálam van, tehát hordozható kisgépnek. 70 ezer huf lenne, ami tulajdonképpen már egy tisztességes ár egy ilyen tudású gépért, ezért is kérdeztem, hogy érdemes lenne-e egyáltalán bővíteni.
2013. febr. 18. 20:57
 3/11 anonim ***** válasza:
Teljesen rossz elképzelés, atom semmire nem való, legolcsóbb APU-s rendszer is fényévekkel jobb.
2013. febr. 18. 21:00
 4/11 anonim ***** válasza:
Arra jó lesz természetesen, bár én ssd-ből minimum 60gb-osat vennék, mert a 32 gb nagyon kevés (~20 gb a windows 7 és 20%-ot /~6,5 gb/ szabadon kell hagyni az ssd-n az életartam/sebesség miatt).
2013. febr. 18. 21:01
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Tudom, hogy tényleg a tipikus netbook kategória az Atom, de nekem arra kell, amit írtam, tehát semmi játék vagy animálás. Az alap elképzelésem nekem is az volt egyből, hogy kicseréltetném az ssd-t egy legalább 64, de inkább 128-asra, illetve a ramot egy 4-esre, hogy mégiscsak kényelmesebben fussanak a programok. De akkor utolsó, szerinted nem olyan gázos. Már csak az kérdéses, hogy megér-e közel 100 ezret egy ilyen gép (már bővítve, nagyobb ssd-vel és rammal, de még mindig atommal)? :D
2013. febr. 18. 21:12
 6/11 anonim ***** válasza:
Én semmiféle animálásról nem beszéltem, egy jobb minőségű videó is megakasztja az atomot, de hát a te pénzed bánja.
2013. febr. 18. 21:15
 7/11 anonim ***** válasza:
Csak azt nem értem ha ugyanazon összegért van jobb(erősebb) megoldás, akkor miért ragaszkodsz a piacon kapható legszarabb cpu+igp pároshoz.
2013. febr. 18. 21:20
 8/11 lindmayer ***** válasza:
ezt nyugodtan megveheted és nem is kell tovább bővíteni: [link]
2013. febr. 18. 21:33
 9/11 A kérdező kommentje:
Az első válaszoló írta az animálást példának. Igazából annyira nem ragaszkodom, csak tetszik, mert ez ideálisan kis méretű gép lenne. Én egyébként elkezdtem nézelődni, mert tudom, hogy már jó áron lehet venni jó gépet is, ezért ki is tűztem, hogy egy olyan gép kell, ami netbook méretű (13.3ig bezárólag), legalább 4gb ram, i3as processzor és a hdd mindegy, mert végül is ssd-t szeretnék bele, abból egy 128-asat. És persze ezt jó áron. És nem találtam ilyen gépet. Van tényleg a vékony kategória, ami i procis és ssd-s, illetve vékony, de az az ultrabook kategória sok százezerért. Van ilyen áron hdd-vel, de hasonló paraméterekkel a teljes értékű 15.6-os kategória, de nekem kicsire van szükségem. A kicsi, jó árban lévő kategória netbook méretben pedig a tipikus netbookok mind Atommal szerelve (és valamelyik még bumszli is). :) Tudom, elég furcsa gépet keresek. És még szempont az is, hogy jól nézzen ki, de talán a mai gépeknél már majd' mind az. Ha konkrétan ez a szóban forgó gép i3assal lenne, megvenném. Ja bocsánat a regényért, de még egy gondolat: de, találtam számomra ideális gépet, vagyis majdnem ideálisat. Asus X201e megfelelt a netbook méretnek, ssd-nek, i3-nak, jól néz ki és megfizethető de csak 2 gb rammal szerelik és integrált alaplapra szerelt ram, bővítés lehetősége nélkül. Ráadásul beépített akkumulátor, de az még talán a kisebb problémám, meg tudom szokni.
2013. febr. 18. 21:33
 10/11 A kérdező kommentje:
Ezek az Acerök nem problémásak? Mert eddig ahányszor Acerrel találkoztam, sajnos mind elég hamar meghibásodott. :/
2013. febr. 18. 21:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!