Jó választás lenne ez a kombo? MSI 970 GAMING és egy FX-8320?
"hosszabb távra gondoltam az újítást."
úgy gondolod, hogy veszel inkább most 8 magos procit és kihagyod a 6 meg 4 magost ,mert talán 10 év múlva talán kelleni fog 8 mag játék alá?
-"talán" alapján sokan állítanak össze játékra olyan konfigot aminek a procija munkára való.
-nem fog kelleni 8 mag egy játéknak még 10 év múlva sem. Egy játékban egy procinak nem sok dolga van. Esetleg akkor kellene nagy számítási teljesítmény ha mondjuk egy stratégiai játékban 150.000 német katona mesterséges intelligenciáját számolná ki katonánként úgy hogy a másik oldalon 200.000 amerikai katona, 100.000 francia, 200.000 brit stb. stb. stb. és itt is mindegyik csapatnak külön külön számolná ki emberenként az MI-jét a program. De szerintem ezzel és bármilyen mai szimulációval egy sima négymagos proci is megbirkózik.
-Ne éld bele magad , hogy 15 évig elég lesz a géped mindenre. Nem hagyják sem Intelék, sem AMD-jék, sem a szoftverfejlesztők, hogy 10-15 évig úgy tudd használni a termékeiket mintha új lenne. Nekik ebben mi akkor az üzlet?.
Most van egy -i5 760-as procid. Ez szintén egy 4 magos proci. Kevésnek érzed? Vagy elavultnak , hogy váltani akarsz? Én biztos 1150-es Intel vonalon folytatnám tovább. Az AMD AM3+ vonala rég elavult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!