Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan lehet ilyen hanghatást...

Hogyan lehet ilyen hanghatást elérni?

Figyelt kérdés

Milyen effekttel oldható meg, hogy olyan hangja legyen valakinek (nyilván nem az alap hangjára gondolok, hanem erre az érdekes kiemelésre), mint itt Nicky Romero-nak?

Ha csak drága mikrofonnal, akkor bocsi. (Nekem is kondenzátor miki van.)

https://www.youtube.com/watch?v=5JvWpTeaLaM

2014. okt. 18. 09:28
 1/4 anonim ***** válasza:
Melyik hanghatásra gondolsz ? A videó hány mp.-énél ?
2014. okt. 18. 10:00
 2/4 A kérdező kommentje:
Általában, ahogy beszél. Olyan, mintha közvetlenül a füledbe beszélne, de ez általában a legtöbb rádiós műsornál így van, próbáltam én is elérni, de nem igazán sikerült. :)
2014. okt. 18. 19:40
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha a beszédhangra gondolsz, akkor:

1. Eleve a felvételnél zárj ki minden zajforrást, visszhangot keltő tényezőt (tojástálca, vastag függönyök, stb..), a levegővétel zörejét meg pop-filterrel (házilag előállítható egy drótkeretre húzott harisnyából).

2. Utólagosan tudsz zajszűrést eszközölni:

http://www.youtube.com/watch?v=43jqdGK6NSE

3. A túl csendes hangfelvétel hangerősségén tud segíteni a normalizálás - Audacityben az Effekt/Normalizálás menüpontban található.

4. Hogy a hang tényleg rádiósan "dinamikus" legyen, használhatsz kompresszálást:

[link] - itt lásd a "Problems with volume" fejezet "compression" részét.

2014. okt. 18. 20:41
 4/4 anonim ***** válasza:
Süketszoba+közelmikrofonozás. Esetleg ekvalizerrel ügyesen kiemelni a prezensz tartományt, 1-2kHz környékén, de a hangszínszabályozást mértékkel!!!
2014. okt. 22. 17:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!