Érdemes AMD FX-8320 helyett Intel I5 köré építeni pc-t?
Teljesen új gépet szeretnék összerakni,és a amd mellett döntöttem. De olvasgattam fórumokon és az jött le hogy inkább az I5-töt kellene választani.
Tényleg ennyivel jobb az intel?
A konfi:
Proci: fx-8320
Alaplap: ASUS M5A97 EVO R2.0
RAM: HyperX 8GB Genesis DDR3 1600MHz CL9 KIT
R9 280 videókártya ( nemtom még melyik gyártóét válasszam)
Vinyo: TOSHIBA Desktop 1TB 7200rpm
SSD: KINGSTON 120GB SSDNow
Optikai egy.:SAMSUNG SH-224DB/BEBE fekete OEM
Ház: ZALMAN ZM-Z11 Plus fekete
Táp: FSP Raider 550
Prochütö: THERMALTAKE CL-P0579 Contac 30
(Proci+Alaplap+Procihűtő= 75K körül ebböl melyik i5+alaplapot érdemes megvenni?És avval érezhetően jobb lesz a pc? És lehet hogy kisebb táp elég lenne?
Iponról melyik gyártó r9 280-át érdemes megvenni,vagy kb mind ugyanaz?
AMD FX 8320 processzor 36 hó gar.
1 db 35,503 Ft
Gigabyte 970A-UD3P alaplap 36 hó gar.
1 db 22,543 Ft
Raijintek Themis Evo processzor hűtő 24 hó gar.
1 db 9,709 Ft
Összesen: 67,755 Ft
pcx.hu
Az UD3P lap bőven van olyan jó mint az EVO R2.0,na meg a hűtő is combosabb.
Egyébként teljesen mindegy melyiket veszed,egyikkel se nyúlsz mellé.
Játékra i5-öt vegyél, ha viszont nem játszol ,munkára használod a géped akkor FX8xxx-ast.
Hosszútávon i5-el jobban jársz
Értem, aki azt állítja hogy i5 jobb játékra, az kérem linkeljen már egy értelmes tesztet hogy mennyi fps nyer vele 1920x1080 felbontásban az fx-hez képest, köszönöm!
Nem kötözködés képen írom, hanem engem is érdekelne!
Ugyanannyi előnye van mind a kettőnek,ahány hátránya is.
Az i5 hasonlóan jó alaplappal drágább,nincs lehetőség tuningra,illetve csak 4 szálon képes dolgozni.
Ellenben lapcsere nélkül fejleszthető i7-re,némiképp kevesebbet eszik,és egyenlőre az erősebb 1 szálas teljesítménye miatt jobb játékra,bár ez csak teszteken mutatkozik meg,gyakorlatban nincs szembetűnő különbség.
Az FX olcsóbb,jól húzható,8 szálon képes dolgozni a 4 helyett,viszont többet eszik,és lapcsere nélkül nincs lehetőség fejlesztésre,illetve alaplapokból is gyérebb a felhozatal.
Neked kell eldöntened hogy melyik szempontok a fontosak számodra.
Én személy szerint az LGA1150-t preferálom a jól felszerelt mATX és miniITX lapok miatt.
https://www.youtube.com/watch?v=JFqQdrs5wEU
jól látszik (hogy játékokban jóval erősebb)
Viszont az teljes mértékben kijelenthető,hogy az esetek nagytöbbségében 1080p single player játékban 0 különbség van.
Alacsony felbontáson,multiplayerbe,illetve különösen CPU igényes játékoknál van csak különbség.
Youtube teszt :D Még a konfigot se lehet itt tudni hogy mi alatt futott a proci...
Na itt egy értelmes teszt:
Igaz régebbi fx sorozat, de érdekelne a vélemények hogy ez hogy lehetséges!? :O
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!