Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan lehet egy alaplapnál...

Hogyan lehet egy alaplapnál DDR2-ről DDR3-ra átváltani?

Figyelt kérdés
Van egy alaplapom ami kezeli a DDR2 t is és a DDR3 t is. Eddig DDR2-es ramokat használtam, de most vettem 2 DDR3-as ramot és ha azt beleteszem nem indul a gép. Mit csináljak?

2014. okt. 11. 12:54
 1/9 anonim ***** válasza:

VEdd ki a ddr2 eseket.

Egyzerre csak egyet tud kezlni a cpu.

2014. okt. 11. 12:54
 2/9 A kérdező kommentje:
De nem kell semmit beállítani a bios ba?
2014. okt. 11. 12:58
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiszem, hogy kell állítani valamit is a bios-ban, szerintem autómatikusan átáll a DDR3-ra, csak ne hagyj benne DDR2-es memóriát ;)
2014. okt. 11. 13:00
 4/9 A kérdező kommentje:
Én úgy emlékszem amikor próbáltuk nem volt benne DDR2 es ram és ha beletettük nem indult :S másik gépnél kipróbáltuk és ott működött (ahol csak DDR3 as foglalat van az alaplapon)
2014. okt. 11. 13:10
 5/9 anonim ***** válasza:
a processzor kezeli? esetleg írd le a teljes gép konfigját hogy segíteni is tudjunk
2014. okt. 11. 13:21
 6/9 A kérdező kommentje:
nem tudom a pontos configot mert nem az enyém :S, de van olyan hogy a proci nem kezeli? Elég régi proci van benne és én vettem új DDR3 as ramokat és az én régi DDR3 as ramjaim adom neki.. Van olyan hogy azt a proci nem tudja kezelni?
2014. okt. 11. 13:58
 7/9 anonim ***** válasza:

Igen, előfordulhat, az Asrocknak van olyan alaplapja, ahol mindkét memória kezelésére képes, de belemegy olyan processzor is, ami csak ddr2 ramot kezel, illetve olyan is, ami mindkettőt kezeli.

Ha jól gondolom, valamilyen socket am2-es lap socket am2-es processzorral, meg kell nézni hogy milyen am3as processzorokat ismer és azokból beszerezni egyet.

2014. okt. 11. 15:16
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a segítséget :)
2014. okt. 11. 17:42
 9/9 anonim ***** válasza:
lehet hülyeséget mondok de a 775ös foglalatban is volt ilyen ha jól emlékszem a dual core-ok nem kezelték de core 2 quadok már igen
2014. okt. 11. 19:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!