LGA 1150 - LGA 1155 Mi a különbség?
Olvasgattam fórumokat, de nem találtam választ.
Egy tényleg hozzá értő, segítene mi a különbség a kettő közt?
Azt halottam, hogy a 1155 a régebbi, és annyi a különbség, hogy gyengébb a beépített IGP a procikban.
Ezen kívül van amiben gyengébb mint a 4. generációs foglalat?
Rendeltem egy lapot, de a számítástechnikai üzletben az eladó egy 1155-ös z77es asus lapot rendelt.
Megvegyem ezt, vagy vegyek egy z79-es lapot?
Köszönöm a válaszokat előre is.

Az 1155-ös régebbi.
A processzortól függ, hogy milyet veszel.
Előbb nézz egy processzort magadnak, és aztán olyan alaplapot, mibe bele fog menni.
A prociból a kiszemeltem, egy INTEL Core i7-4790K 4.00GHz
Ezt lga 1150-esnek írja.
Amit a számtek boltba rendelt az eladó, az
INTEL Core i7-3770K 3.50GHz
A kérdésem az, hogy melyik az erősebb? Vagy az igp-n kívül nincs más különbség a kettő között?
Játékra, renderelésre, videó szerkesztésre, kellene.

A 4. generációs erősebb, és nem csak az IGP-je, de hogy mennyivel, azt most nem tudom, majd valaki leírja.
A lényeg annyi, hogy ha LGA1150-es a processzor, akkor LGA1150-es legyen az laplap is, és ugyanúgy az 1155-el, mert nem keverhetők.
Köszi a választ mindenkinek. Végül a 1155 mellett döntöttem.
Tekintettel arra, hogy nemsokára elérhető lesz ( már most is az csak drága ) a 2011-3 így végül is mindegy volt, hiszen úgyis arra váltok majd.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!