Mitől búg a tápom? Hogy javíthatnám meg?
Valamelyik nap elborult a gépem, és kikapcsolt. Amikornújraindítottam valami hangos, berregő, búgó hangot hallottam, és rögtön ki is nyomtam a gépet. Szétszedtem a házat, és a táp berregett.
Azóta szétszedtem, kitisztítottam, a venti nem akad, semmi sem ér bele. Ha a gépet oldalára fordítom nem búg.A proci is újonnan túlmelegszik és nem kapcsol be. A táp egy régi, Cheftic 350 wattos valami. Mivel lehetni orvosolni?
Elborúlt a gép… Vigyázhatnál rá.
Ez tényleg nem játék. De az sem biztos hogy a táppal van baj, akarmilyen mechanikus sérűlés lehet.
Vagy ha szeretnéd megjavítani akkor ha van hátúl a tápon egy kis piros kapcsoló amire 220 vagy ilyesmi van írva azt mentközben kapcsold át egy csavarhúzóval 110-re! xD Na ezt ne csináld mert fel is robban és még ki is gyúl.
Inkább vidd el szerelőnek mert nem játék!
Én egyszer jártam így. Telepítésre volt nálam egy gép. Az asztalon kicsit hátratoltam a házat, és erre lebicsaklott az asztalról a két hátsó lába. Ez a kb. 1 cm -es zuhanás is elég volt ahhoz hogy tönkremenjen a ventilátor a tápba. Nem tudtam vele mit csinálni zörgött csattogott, biztos a csapágyazással lett valami így cserélni kellett a ventit benne. Pedig nem is gagyi táp volt, hanem egy FSP400 -as.
A te esetedben is valami ilyesmi történhetett. Szóval lehet neked is elég lesz ventit cserélni.
A proci melegedés meg attól van szerintem, hogy az eséstől a CPU hűtő is kimozdult rosszabb esetben eltört a rögzítése, nem árt ha ellenőrzöd ezt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!