Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Dell C640 RAM maximális...

Dell C640 RAM maximális mérete slotonként 1GB? Többi lent.

Figyelt kérdés

[link]

Eddig úgy tudtam cakk-pakk 1GB, most viszont beletettem 1GB-ot a 512 mellé és 1,5GB-ot lát a BIOS és az xp rendszer is. Meglepett a dolog. Ennek mi a magyarázata, mert mindenhol max 1GB-ot írnak. Ezek szerint lehet a mostani gépem nem 4GB, hanem 8GB max? [link]

2014. okt. 3. 18:33
 1/4 CspCsj ***** válasza:

Mivel a C640-et gyárilag 256MB memóriával szállították, akkoriban lehet, hogy nem gyártottak 1GB-os modult, csak 512MB-osat így max 2x512MB=1GB-ot írtak a leírásban. Később aztán gyártottak nagyobbat is, és úgy tűnik elfogadja.

Sajnos a másik gép nem fog 8GB-ot kezelni, mivel DDR2-esből 2GB-osnál nincsen nagyobb, így max. 2x2GB=4GB amit tud kezelni. DDR3-asból van már 8GB-os modul is, csak az fizikailag eltér. DDR4-esből meg kapható lesz 32GB-os modul is, csak várni kell pár évet, mire laptopokban is használják, illetve megfizethető lesz az ára.

2014. okt. 3. 22:02
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a igényes válaszod! Megkérdezném még, hogy ddr3-as memória is beletehető? Ez 1333as, de nem értem hogy kétféle is belemegy.

[link]

Ellenben az alaplap úgy tudom csak 800 effektív/6400MB/mp ig támogat. Ezek szerint nem érdemes a ddr3-1333-ra váltani, mert 800-on futna? Ha lehet, akkor meg jó lenne, mert lényeges a különbség a két memória között nem?

Itt írja a ddr2-ddr3-at: [link]

Köszi!

2014. okt. 4. 09:38
 3/4 CspCsj ***** válasza:
Általában a laptopok egyféle memóriát fogadnak. Ha DDR2-es van most benne, DDR3-ast nem tudsz beletenni, mert más a méretezése. Néha előfordul, hogy az adott sorozatban váltanak, és a váltás után következő típusok már DDR3-as foglalattal szereltek. Lehet hogy ezért írnak kétféle memóriát a linkelt weboldalon. Bár inkább a gyártó weboldalán keress a laptop adataira.
2014. okt. 4. 13:55
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi szépen.
2014. okt. 4. 15:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!