Intel Pentium G3420 vagy AMD Athlon II X4 750K?
Sziasztok!
Véleményekkel,tesztekkel akármivel. Én úgy tudom,hogy a 750k picit erősebb,árban hasonlóan vannak. Viszont!
Megérné e jobban az Intel az miatt,hogy:
-Kevesebbet eszik(fele annyi kábé)
-Ha fejleszteni kell könnyedén(khm pénzzel) megoldható egy processzor cserével(AMD-s alaplapokról fogalmam sincs,hogy az FM2be mi jó még)
Konkrétan tehát erről a kettő processzorról van szó. Nem csak teljesítmény a fő szempont!!! Ár érték arány,alaplap ára(gondolom ha húzni akarod az AMD-set akkor erősebb kell,tehát már ott nő az ár),fogyasztás stb.
kezdjük az Intellel
1150-es alaplapba lehet beletenni, mivel a proci is 1150-es
te a G3420-at választottad aminek az ára 17.500 Ft
Én viszont ajánlok egy G3258-at amit nagyon jól tudsz tuningolni egy megfelelő alaplapban 18.000-ért.
4,5 GHz-ig fel tudod húzni a gyári hűtőjével
A tuningjáról itt olvashatsz többet:
Fejleszteni hosszab távon jobban lehet a 1150-es foglalatot
Nézzük az FM2-es X4 750k-t. 19.000 ft
a 760K 21.500
teljesen mindegy mindkettő FM2-es
Ezek az utolsó FM2-es sima procik
Az utána következő FM2+ foglalatú számolóegységek már mind APU-k (van bennük egy integrált videovezérlő) és drágák, pedig csak procierőben egy 760 K szintjén vannak.
De drágítja őket az integrált videovezérlő.
Fejleszteni az AMD e vonalát?
Nem lehet megbízni bennük. Kijöttek az FM1 foglalattal gyártották 1,5 évig és elfelejtették nem gyártottak az alaplapokba több új procit, utána kidobták az FM2 vonalat, gyártották 1 évig és elfelejtették, nem gyártottak beléjük több új procit, mert kiadták az FM2+ vonalat, ahol mind APU-t találsz csak. Szerintem fél év és az FM2+ -t is leváltják valami másra.
Nem lehet rájuk építkezni, az Intel ilyen szempontból sokkal korrektebb, ott van és lesz választék később is.
Kérdés ugye hogy mire használnád a gépet?
Ha játékra akkor elég egyelőre a kétmagos G3258
Ha munkára akkor viszont többmagos procit ajánlok.
Pentiumra szavazok
Viszont iponon van egy akció, aminek keretében egy Pentium g3258 + msi z97-es lap 35 ezer Ft-ba kerül.
Ez nagyon jó vétel. Gyári hűtővel is 4 ghz fölé lehet húzni.
Volna egy kérdésem. (Lehet, hogy agyrém, de azért megkérdezem) A 75 százalékos, és a 77 százalékos kollega nem egy személyt takar véletlenül?
Visszaolvasva több választ, ezt a következtetést vontam le!
Én a 2. választ írtam, a 77%-os vagyok.
A 3. választ azonban már nem én írtam.
Csak azért kérdezem, mert több kérdésben is nagyon egy húron pendültök, és engem elöszeretettel leszavaztok mind a ketten.
Nem rossz szándékkal írom, de nekem ez jött le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!