Van egy már két éves lenovo laptopom, nagyon jó kis gép, egyetlen hibája, hogy viszonylag gyenge a processzora. Két magos 2.3 GHz-es Intel processzor van benne. A kérdésem, hogy megérné-e venni egy jobbat bele és ha igen, akkor milyet? Amennyire tudom ezek a lenovok kitartanak 5-6 évig, ezért bővíteném új helyett. Sajnos nincs annyi pénzem, hogy újat vegyek.
Másrészt nem lehet akármilyet beletenni (azt hiszem, többféle foglalat van, mint asztali gépek esetén).
Harmadrészt a TDP-re is nagyon oda kell figyelni, mivel a hűtést nem lehet cserélni. (Vagy sokkal komplikáltabb.)
Negyedrészt valószínűleg nehezen tudnád eladni a meglévőt, így ez csak kidobott pénz lenne x év múlva, amikor lecseréled az egészet.
Szóval én inkább gyűjtögetnék egy új laptopra.
2014. szept. 22. 14:30
2/11 anonim válasza:
Én még nem találkoztam olyan laptoppal (létezik, de nagyon ritka), aminek cserélhető a processzora. A laptopokban általában ráforrasztják őket az alaplapra, a jobb kontakt, és hővezetés miatt. Ha cserélhető a proccod, még mindig ott a másik probléma, hogy a laptopba minden alkatrész nagyon drága. Ezeket úgy tervezik, hogy megveszed, és aztán max. merevlemezt, vagy memóriát bővítesz benne. Szóval egyértelműen nem éri meg.
2014. szept. 22. 14:41
3/11 anonim válasza:
Az alaplap és a processzor között milyen hővezetésnek kell lennie? :)
Egyébként én eddig csak 2 laptopot szedtem szét, és mindkettőben kivehető volt. Sokkal kisebb szerkezet volt, mint az asztaliaknál megszokott: egy laposfejű csavarhúzóval kellett 90°-ban elfordítani egy zárt, és ki is vehettem. (Az egyik egy intel dual core, a másik egy amd turion x2.)
Szerintem a GPU-kkal kevered, azokat gyakrabban forrasztják rá.
2014. szept. 22. 14:46
4/11 anonim válasza:
Nem keverem, én még csak forrasztott megoldással találkoztam, de hozzá is tettem, hogy létezik kivehető, csak ritkább. Viszont abban egyet értünk, hogy nem éri meg proccot cserélni benne.
2014. szept. 22. 15:00
5/11 Tengor válasza:
Általában nem éri meg. Valószínűleg nem sokkal kapnál jobb teljesítményt, ellenben 10-20 rugóba belekerülne a csere.
Hagyományos laptopokban általában cserélhető a CPU. Ott ahol minden milliméter számít vagy, olyan a CPU, hogy nem készült belőle csak BGA verzió, ott forrasztani szokták.
2014. szept. 22. 15:09
6/11 anonim válasza:
Jó volna tudni hogy milyen laptopod van és milyen processzor van benne, pontos név kell, enélkül nem tudunk válaszolni a kérdésedre.
Mi az, amire gyengének találod a processzort?
Lehet, hogy a lassú merevlemez az oka, sokat gyorsulna a géped egy ssdtől, esetleg ha csak 2 gb ramod van, érdemes 4re bővíteni.
7/11 anonim válasza:
Az is lehet, hogy azért vesz vissza a sebesséből, mert poros
8/11 anonim válasza:
2-es: Vagy nagyon regi gepekkel talalkoztal, vagy valoban a GPU-val keverted a procit. Manapsag igen keves laposnal nem kiszedheto a proci, de ez mar jopar eve igy van. A forrasztast a netbookoknal alkalmaztak inkabb eloszeretettel, de meg ott is volt cserelheto procis modell. Kerdezo: 2.3-as ket magos Intel proci (meg ha Celeron is) elegge megfelel egy atlagos felhasznalonak meg manapsag is. Ha a geped be van lassulva az nem biztos, hogy a proci miatt van, sot valoszinubb, hogy nem amiatt. Procit cserelni normal esetben lehet, de valoban nem igazan eri meg. Konkret modellt ha tudunk, lehet tobbet is segithetunk.
2014. szept. 22. 15:17
9/11 anonim válasza:
és fogadjunk, hogy azért gondolkodik processzor cserén egy laptopban mert jobban , több fps-el akar játszani... :D
2014. szept. 22. 15:18
10/11 A kérdező kommentje:
Numerikus modellt írok és nagyon időigényes a futtatási ideje, ezen szeretnék segíteni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!