Milyen ez a netezős config illetve melyik legyen a 2 közül?
Csak nekem lesz itthonra játszani hát iszonyatosan ritkán doom-ozok quake 3-mazok :d ez a max amit használok de ezt is ritkán :D főleg emaileket megnézni facebook ha ugy van meg ilyesmik tehát netezni :D 2 configot ratam össze melyik lenne jobb :
Intel Celeron G1610 processzor
Asrock H61M-DGS alaplap
Kingston 2GB 1333MHz DDR3 KVR13N9S6/2 memória
Toshiba 500GB 32MB SATA3 DT01ACA050 merevlemez
M-Tech FM12A-BK Blue LED számítógép ház
Akyga Basic 500W AK-B1-500 tápegység
és ez 45,041 Ft
vagy a másik
AMD X2 A4-6300
MSI A55M-E33 alaplap
Kingston 2GB 1333MHz DDR3 KVR13N9S6/2 memória
Toshiba 500GB 32MB SATA3 DT01ACA050 merevlemez
M-Tech FM12A-BK Blue LED számítógép ház
Akyga Basic 500W AK-B1-500 tápegység
ez meg 45,171 Ft
Használt nem jöhet szóba mindig megszívtam a használt dolgokkal és soha többé :D majd veszek mellé még 2 gb ramot a kövi fizumból azt ennyi :D céljaimat leírtam!
jah és ha valaki leszolná a tápot (olvasgattam az itteni configokat és az alapján mondom) ez az egész config kb alapjáraton fog menni tehát 100W-nál enm fog többet fogyasztani annyit meg ki fog bírni ez a táp is nem ? a hangja nem érdekel :D mint említettem csak irodai használatra lesz !
Egy használt 200-250w-os FSP táp tökéletes lenne neked.
De teljesítménytől függetlenül az olcsó tápokban gond szokott lenne az alkatrészek minőségével, kis van belőlük spórolva a túlfeszültségvédelem, a feszültségaszályozásuk általában rossz.
Az a baj, hogy ezekről nincsenek tesztek, emiatt zsákbamacskát veszel, ellentétben márkás tápokkal, amik viszonylag jól vannak dokumentálva.
Lehet hogy működnek, de túláram esetén tönkremegy az alaplapod, és az feszültség erős ingadozása, ami szintén előfordul az olcsó tápoknál szintén károk lehet a hardverekre.
Nekem már ment tönkre alaplapom egy gagyi Mercory táp miatt.
Nem költenék 45-öt egy gépre.
Tedd félre a lét, és a következő fizetéskor tedd hozzá ami kell... ha pedig a 3. hónapban is teszel hozzá, akkor nem bánod meg.
Lapra költenék 10-12-őt. AMD FM2 és ne az 55-ös chippest..
csak egy példa: Asrock FM2A88M-HD+
memória 4 GB az 10 körül, de felejtsd el a 1333, hasonlóan alacsony frekvenciákat. Úgy 2000 fölé a video miatt...
A toshiba 500-as jó. A hitachi sem gond.
Házat veszel ami tetszik, 4000.- től kapsz ízléses házakat.
...és elég egy 350Wattos FSP, vagy egy 400Wattos Chieftech.
A netre még az 5400k tudása is felesleges, de nem mindegy, hogy milyen GPU van benne, ahhoz, ha mégis játszanál, vagy full HD filmeket néznél. Célszerű utánanézni, hogy milyen GPU-k vannak a CPU-k mellett... AMD oldalon megtalálod.
[SPECS]
Memóriát tudja enni bármi... soknál a több a jobb.
Elsőre vegyél olyat, amit később dupláznál.
tehát ne 2-őt,mert abból csak 4 lesz.
egyből 4-et, és akkor vagy marad, vagy duplázod, ha nem elégséges számodra.
Tudom, nem 45-öt írtam, de szerintem szánj rá 60-70et, és azt az árat még meghálálja a magasabb minőség, vagy az erősebb proci, netán a több memória..
Az első pár évre, meg mindegy milyen házat veszel, a lényeg, hogy tetsszen, mert azt fogod látni minden nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!