Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Sok itt a tápszakértő? Többi...

Sok itt a tápszakértő? Többi lent.

Figyelt kérdés
Annyi "tápszakértő" lett itt hirtelen hogy kíváncsi lettem. Csak azt írják amit valami fórumon olvasnak? Nekem nagyon úgy tűnik. Vagy van olyan is aki ért hozzá? Össze akarom számolni hány ember van aki tényleg ért hozzá. Az ilyenek írjanak valami olyan választ amiből ez kiderül. Pl hogy milyen fajta kondenzátor van xy tápban, mi a névleges teljesítmény, a hatásfok, vagy hogy működik a túlfeszültségvédelme. Nem szeretnék kritizálni senkit, nem ezért írom ki a kérdést. Én most villanyszerelőnek tanulok, és 1-2 dolgot tudok a tápokról, de nem túl sokat. Leginkább arra vagyok kíváncsi hogy olyan van.e itt aki nem csak a tesztekről ír, hanem tényleg tudja minek mi van a belsejében, és hogy működik.
2014. szept. 17. 21:38
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
70%

Én prohardveres tesztekből tanulok elsősorban, meg úgy ismerem a jó és a rossz márkákat. Mindig ráguglizok a belsőre, ha nem tudom. Példűul nekem egy Chieftec ctg-500 tápom van, Sirtec belsővel, ami régi beszállítója a Chieftec-nek, többek között ezért döntöttem ez a táp mellett. És fórunokon is ajánlott. A Codegen, HKC, Akyga stb. már a nevük is elárulja, hogy szarok. Aztán vannak azok a gyártók, mint pl.: Cooler Master, akiknek a széria sokszor meghatározó. A Thunder és az Elite nem ajánlott tápok, a többi viszont jó. A Seasonic mindig jó.

Nem nevezném magam szakértőnek, mivel csak 15 éves vagyok, de jó néhány gépet összeraktam már életemben.

2014. szept. 17. 22:24
 12/18 anonim ***** válasza:

# 11/11 ma 22:24

Akkor oviba PC volt a jeled

2014. szept. 17. 23:40
 13/18 anonim ***** válasza:
Hát igen, aki csak annyira ért a tápegységekhez, hogy a legolcsóbb, legalja Chieftec és FSP modelleket isteníti, arra hivatkozva, hogy a fórumokon azok ajánlottak, az jobban tenné, ha megtartaná magának a véleményét. Az 50 rugós videokártyára van pénz, de amikor tápegységről van szó, hirtelen mindenki átvedlik olcsójánosba... Pedig ha nem sajnálunk 15-20 ezret legalább tápegységre, akkor jobb modellekre 5 év garanciát kapunk, és egy olyan tápegységet, ami akár 10 évig is bírja, és az egyetlen dolog, amit néha csinálni kell rajta, az a ventilátor csapágyának a megolajozása. A hatásfokról és a csendességről nem is beszélve...
2014. szept. 18. 00:18
 14/18 anonim ***** válasza:
#13 Egy 50.000-es VGA mellé azért mondunk minimum egy Cooler Master G500-at, de ahol 100.000 van az egész gépre, ott bárhogy számolsz csak egy FSP Hexa fér bele.
2014. szept. 18. 06:05
 15/18 anonim ***** válasza:

#13 Nem érzel némi ellentmondást, az olcsójános mentalitás ellenzése, és a gondozásmentes ventilátor csapágyának olajozása között?

Szívem szerint mindenkit, aki táp választással kapcsolatos kérdést tesz fel elküldenék a prohardver fórumára [link] hogy olvassa el a téma összefoglalóját és nézze meg az oda linkelt táblázatokat, felsorolásokat.

És mindenkinek aki érdemben válaszol egy tápos, vagy bármilyen hardver beszerzésére vonatkozó kérdésre, javasolnám, hogy soha ne felejtse el, az emberek a lustaságukon kívül azért kérdeznek, mert egyfelől nem érthetnek mindenhez, másfelől pedig nincs számolatlanul pénzük arra, hogy maguk próbáljanak ki - akár kalandvágyból - minden hardvert, vagyis kénytelenek mások tapasztalataira, véleményére hagyatkozni.

2014. szept. 18. 07:30
 16/18 anonim ***** válasza:

Úgylátszik, hogy a Magyyar közoktatási rendszer valóban nem fordít kellö figyelmet a nebulók szövegértésére.

Ugyanis eddig egyetlen egy választ olvastam, ami a kérdés tartalmára vonatkozott. Persze azt is néhányan leszavaztátok, a mellébeszélést meg istenítettétek, mert azt a cimbi írta.

2014. szept. 18. 09:34
 17/18 anonim ***** válasza:

"Nem érzel némi ellentmondást, az olcsójános mentalitás ellenzése, és a gondozásmentes ventilátor csapágyának olajozása között? "

Nem, ez itt csak téged zavar. Az a gondozásmentes ventilátor, aminek nem törődsz az időközönkénti karbantartásával.

"Szívem szerint mindenkit, aki táp választással kapcsolatos kérdést tesz fel elküldenék a prohardver fórumára [link] hogy olvassa el a téma összefoglalóját és nézze meg az oda linkelt táblázatokat, felsorolásokat. "

Hagyjuk már a Prohardver fórumát, sokkal több tápegységről vannak részletesebb összehasonlítások az angol nyelvű fórumokon! És ott nem úgy születnek az ajánlások, hogy 1 ember megvette, és neki tetszett, hanem egy tápról jóval több ember ír véleményt, és lehet ez alapján mérlegelni.

2014. szept. 18. 10:22
 18/18 anonim ***** válasza:

#17 Ami a gondozásmentes jelentését illeti, azt rosszul tudod. A gondozásmentes ventilátor az, amit úgy készítettek, hogy a tervezett élettartamára szükséges kenőanyagot belerakták. (Nem vitás, hogy a döglődő venti ideiglenesen megmankózható egy csepp olajjal, de ez az olcsó házi buhera körébe tartozó javítás.) A javításuk, karbantartásuk pedig cserével történik.

Mint ahogy az optikai meghajtókat és winchestereket sem szedjük darabokra, hogy megkenjük a mozgó alkatrészeket.

Ami a PH-t illeti: való igaz, hogy külföldi fórumokon, tesztoldalakon sokkal nagyobb mintából lehet válogatni, de akinek újdonság, hogy egy táp több mint egy a ráírt teljesítmény, vagy egy videokártyát elsősorban nem a fedélzeti memória mennyisége minősít, annak pontosan elegendő az az információ amit a magyar nyelvű cikkekből kap.

2014. szept. 18. 12:44
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!