Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Sok itt a tápszakértő? Többi...

Sok itt a tápszakértő? Többi lent.

Figyelt kérdés
Annyi "tápszakértő" lett itt hirtelen hogy kíváncsi lettem. Csak azt írják amit valami fórumon olvasnak? Nekem nagyon úgy tűnik. Vagy van olyan is aki ért hozzá? Össze akarom számolni hány ember van aki tényleg ért hozzá. Az ilyenek írjanak valami olyan választ amiből ez kiderül. Pl hogy milyen fajta kondenzátor van xy tápban, mi a névleges teljesítmény, a hatásfok, vagy hogy működik a túlfeszültségvédelme. Nem szeretnék kritizálni senkit, nem ezért írom ki a kérdést. Én most villanyszerelőnek tanulok, és 1-2 dolgot tudok a tápokról, de nem túl sokat. Leginkább arra vagyok kíváncsi hogy olyan van.e itt aki nem csak a tesztekről ír, hanem tényleg tudja minek mi van a belsejében, és hogy működik.
2014. szept. 17. 21:38
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Van aki tudja, mert napi szinten szereli. Van aki tudja, mert sokat olvas és az alkalmazott áramköri elemekről van szakirodalom, meg ha pl. beírod a keresőbe, hogy "a look inside the PSU" akkor annyi képtalálatot kapsz, hogy ihaj.

Aztán van persze olyan is, aki csak a mások által a fórumokon leírtakat adja tovább. De ha az ilyenek mondják azt, hogy Codegen csak egy tápnak látszó tárgy, amire egy levitézlett PIII-as konfigot sem bíznának, az attól még igaz.

2014. szept. 17. 21:46
 2/18 anonim ***** válasza:
Erre én is kíváncsi vagyok
2014. szept. 17. 21:46
 3/18 anonim ***** válasza:
Én többek között elektronikai műszerész végzettségű vagyok, és eléggé értek a dologhoz, habár nem ezzel keresem a pénzt. Annyi elmondhatok, hogy itt bődületesen sok az, aki minden szakmai hozzáértés nélkül ossza az észt, hogy XY(Codagen stb.) táp így sz@r, meg úgy sz@r, de meg nem tudja indokolni, hogy miért az...
2014. szept. 17. 21:49
 4/18 anonim ***** válasza:
Én személy szerint nem tudom mi van bennük fogalmam sincs :D csak nagyon sok tesztet + felhasználói véleményeket olvasok és ez alapján ajánlok !
2014. szept. 17. 21:55
 5/18 anonim ***** válasza:
Hogy milyen kondi van benne, meg se tudnám jegyezni, mert mindegyikbe más van, én is inkább a felhasználói vélemények stb. alapján ajánlok, meg persze a belső, mert lehet fikázni egy Seasonic tápot, attól még az egyik legjobb belsővel van ellátva.
2014. szept. 17. 21:58
 6/18 anonim ***** válasza:

# 3/4

A codegen egymagában nem szar csak akinél meg mekken az elkezdi ócsárolni

Nagyon sok gépet raktam össze codegen táppal mer ugye a házhoz az járt

Kivéve ha brutál erős gépet kell akkor le cseréltetem a tápot az eladóval vagy másik ház

De hogy mondjak valamit Én még a V-né és Tsa AT s tápokon nőttem fel azok nak csak 1 bajuk volt melegedtek de nagyon

2014. szept. 17. 22:00
 7/18 anonim ***** válasza:

Hát legyen.

Amatőr vagyok a témában, de még mindig többet tudok a dologról, mint itt néhány p*öcsfej.

Kondenzátor: Elektrolit kondenzátor.- Felépítésében teljesen különbözik a hagyományos "tekercselt" kondiktól. (most nem magyarázom el a működését)

Hatásfok: A konnektorból felvett teljesítmény, és a leadott teljesítmény százalékos aránya.

Működés: Kapcsoló üzemű tápegység. A primer körből felvett áramot egyenirányítja, majd "nagyfrekvenciás" jellé alakítja, amivel meghajtja a szekuder kört. (ez miatt nem lehet használni normál vaslemezes vasmagot, hanem préselt ferritmagot használnak). Majd szabályozzák a különböző feszültségeket.

Túlfeszültség védelem: Figyeli a primer, és a szekunder körön mérhető feszültséget, és rendellenes értéknél leszabályoz, vagy lekapcsol.

Eléggé puritán módon írtam meg a kommentemet, de szerintem benne van a lényeg.

2014. szept. 17. 22:03
 8/18 halalfalo ***** válasza:
No, erre most lusta vagyok válaszolni. :)
2014. szept. 17. 22:05
 9/18 anonim ***** válasza:
6# Én nem ócsároltam a Codagent, a saját gépem is évekig ment róla, amíg nem kellet beszereznem egy erős VGA-t. Tisztában vagyok a határaival, APU-s géphez például mindig azt ajánlom.
2014. szept. 17. 22:08
 10/18 anonim ***** válasza:

# 9

Értem és tudod milyen tápom van a gépbe immár 7 éve ?

codegen

:D

2014. szept. 17. 22:16
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!