Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Tápegységnél nem ajánlott...

Tápegységnél nem ajánlott átalakítózni?

Figyelt kérdés

Már több embertől is olvastam ilyet. Pl. molexről (vagy két molexről) 6 pines PCIE-re.

És ez csak a boltban kapható olcsó átalakítókra vonatkozik, vagy a táphoz (Seasonic) tartózó gyári átalakító is ugyanolyan veszélyes?

2014. szept. 14. 12:41
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Miért lenne veszélyes? Én 2 évig használtam egy Chieftec CFT-500-as tápegységet a HD4890-hez kapott átalakítóval és még ma is megy a tápegység, pedig már 8 éves. Csak legyen meg a megfelelő kraft és minőség a tápban.
2014. szept. 14. 12:48
 2/7 anonim ***** válasza:
Nekem r9 280-hoz, a 8 pines kábel, 2darab molexről megy, eddig semmi veszélyes dolgot nem találtam :D
2014. szept. 14. 13:00
 3/7 pinkpancser ***** válasza:
Láttam már sok kimelegedett átalakítót, de szinte mind olcsó tápnál melegedett. Egyébként ha bedugod és stabilan áll, nem mozog egyik csatlakozó sem akkor nem lesz vele problémád.
2014. szept. 14. 13:08
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, zöld kéz ment mindenkinek.
2014. szept. 14. 14:21
 5/7 anonim ***** válasza:
Második vagyok, nekem cooler master tápom van, gép reggeltől estig megy, nekem nem melegszik a csatlakozó :)
2014. szept. 14. 14:24
 6/7 cianidetil ***** válasza:
Ha SLI,vagy CrossFire rendszert építesz,akkor nem ajánlott.Más esetben nem lesz vele gondod!
2014. szept. 20. 17:03
 7/7 anonim ***** válasza:

A vezetékeknek édesmindegy, hogy milyen csatlakozó van a végükön.

Az átlakítók esetében az egyetlen veszélyt a rossz csatlakozás jelentheti. Melegedés meg ott van, ahol kontakthiba. (Mert ott nagyobb a vezető ellenállása így hő termelődik.)

2014. nov. 3. 19:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!