Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » FX 8320 vs i5 4460 videószerke...

FX 8320 vs i5 4460 videószerkesztéshez és játékhoz?

Figyelt kérdés

Melyiket érné meg megvenni?

Rengeteg videót szoktam készíteni, de sajnos a mostani gépemmel lehetetlen normális hosszúságú videót összerakni, mert nagyon sok idő, mire elkészít egyet.

Általában kamerával készült felvételeket szoktam összevágni, de szeretnék néha gameplay videókat is készíteni (csak saját célra, nem a többmillió gameplay videót szeretném gyarapítani youtube-on).

Fejleszthetőséget most ne nézzük, mert fejlesztve nem igazán lenne egyik sem.

Ilyen esetben melyik processzort érdemes választanom?

Tudom, hogy játékhoz nem kell 4 magnál több, de egy videó renderelésénél mennyit jelentene, ha az adott program ki tudja használni a sok magot?

Illetve gameplay rögzítésénél is ugyan azt a két magot terheli a felvevőprogram, amit a játék, vagy olyankor másik két magot használ?

Egyébként a konfig többi része így néz ki:

Alaplap: Gigabyte H97M-D3H, vagy GA-970A-UD3p

Ram: 8gb 1600mhz CL9 DDR3

Vga: GTX 770

2db 1tb WD black (1 már megvan).

Hűtőm már van az előző gépemből (Thermalright Macho 120)

2014. szept. 12. 13:11
 1/7 A kérdező kommentje:

ja és a 8320 természetesen húzva lenne, amíg a hűtő engedi.

Gépházat még nem tudom, de valamilyen letisztultabbat keresek, mint pl a Cooler Master N500

Táp az Cooler Master G600. Ez már megvan

2014. szept. 12. 13:13
 2/7 anonim ***** válasza:
Akkor neked egy FX 8320 kéne, de jobb lenne 16gb ram, mert jól jön majd a videószerkesztésnél.
2014. szept. 12. 14:43
 3/7 A kérdező kommentje:

igazából nem kell annyira profi szerkesztésre gondolni, hogy 16gb ramra feltétlenül szükség legyen.

Nyilván jobb lenne, csak nem érné meg számomra.

Nem professzionális videókat csinálok, inkább csak saját célra csinálgatom őket. (onboard felvételek meg ilyesmik).

2014. szept. 12. 15:26
 4/7 anonim ***** válasza:
Akkor lehetne I5, ami jobb játékra, ha se sietsz annyira a konvertálással.
2014. szept. 12. 15:36
 5/7 A kérdező kommentje:

Hát az túlzás, hogy nem sietek, de jó lenne tudni, hogy pl Adobe Premier-ben mennyire van lemaradva az i5 egy fél órás anyagnál.

Mert ha csak 1-2 perccel, akkor egyértelműen az i5-öt választom, de ha mondjuk vagy 10-zel, akkor már megfontolom az AMD-t.

2014. szept. 12. 15:49
 6/7 A kérdező kommentje:
ja és az a fél órás anyag az Full HD, és a lehető legjobb minőségű.
2014. szept. 12. 15:50
 7/7 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, hogy 3-5 percnél többet számítana az FX 8320 már ha gyorsabb lenne (eleve a win 7 korábbi verziói parkoltatnak 8 mag felett).

Én mindenképpen az I5-öt választanám.

- 30%-al több magonkénti teljesítmény (FX 8320-asomon szaggat néhány régebbi játék ami csak 2-4 magot használ és pont ezért)

- LGA 1050 bővíthetőbb, AM3+-ra hiába adtak ki most 5 új procit a 8370 szánalmasan kevéssel lett erősebb mint a 8350.

Ami AMD mellett szól:

- occso

- valamivel nagyobb tuning potenciál

- (talán) valamivel gyorsabb konvertálás

A processzor igényes játékok (Guild Wars 2, Tera, MMOk) az FX-eken szaggatni fognak akármit csinálsz, ezt tudnod kell. Mire elterjednek az olyan játékok amik kihasználják a 8 magot addigra már gyenge lesz a proci.

FX 8320-asom van 4GHz-ig húzva.

2014. szept. 14. 20:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!