Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem jól ismeri fel a...

Miért nem jól ismeri fel a hangkártya és/vagy driver az eszközöket?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Már régóta fenn áll ez a dolog, de nem igazán törődtem vele, mert a lényeg hogy a hangszóró ment/megy és másra nem volt szükségem.

Viszont most nagy szükségem lenne a mikrofonra, de akár mit próbálok vele csinálni nem ismeri fel.

Kép:

A képen az látszik, hogy az ANALÓG panelen a kék, fekete és a mikrofon van bedugva. Pedig hírből se!

Ugye ezeket jelenti:

Center (narancssárga)

Hátsó (fekete)

Odal (szürke);

Vonalbemenet (kék)

Vonalkimenet (zöld)

Mikrofon (rózsaszín)

Nos, nekem a ZÖLD van bedugva. ÉS JÓ HELYRE ! :) Képet ne kérjetek, ennyire hülye csak nem vagyok, de ha nem találkozott még senki ezzel a problémával képet is adok.

és a gép szerint pedig a Kék, Fekete és mikrofon van bedugva.

Hang se lenne, ha a feketét nem állítottam volna át első hangszóró kimenetre, vagyis h arra a csatlakozóra küldje a hangot. Magyarán az egész össze-vissza van.

Próbálkoztam mindenhogy.. driverekkel, úgy h kiúsztam és átdugtam 1 másikba, de akkor is mást érzékelt.

Kb ilyen az érzékelése ha bedugom a:

- kékbe: csak a kéket érzékeli (vagyis jó)

- zöldbe: kék, fekete, mikrofon (beteg)

- rózsaszínbe: csak a mikrofont érzékeli (jó)

- narancssárgába: csak a narancsot érzékeli (jó)

- fekete: csak a feketét érzékeli (jó)

- szürke: narancsot érzékeli (nem jó)

Ezeknek a kombinációjába nem mennék bele (h több minden is van 1xre bedugva, mert akkor még nagyobb hülyeséget mutat), a lényeg h a zöld és a szürke nem jó.

Előlapi meg egyáltalán nem megy.. (de ez nem is érdekelne, csak hátul legyen jó)

Én sajnos arra tippelek, hogy a csatlakozó lett rossz.. (de hogy hogy :Y )

Szóval erre várnék válaszokat! :)

Köszönöm,

CasHiis

2014. szept. 9. 20:38
 1/4 A kérdező kommentje:
Bocsi, a kép: [link]
2014. szept. 9. 20:39
 2/4 coopper ***** válasza:

Szia.

Neked jelen pillanatban csak a hangszóró kimenet van bedugva - hiába mutatt többet a sound manager (vagy is csak ezt érzékeli a Realteck Sound Manager). Ahány eszköz be van dugva annyi fülnek kell lennia a Sound Manageren.

Kép : [link]

Illetve nézd meg a Felvevő eszközök között, hogy ott van-e. (Jobb Egér a kis hangszórón - Nem a Realteck Hangszórón hanem a Windowszoson és Rögzitőeszközök)

Mikrofon ilesztőprogramja : 2013-10-22 6.0.1.7071

Sok sikert.

Üdv.

2014. szept. 9. 21:53
 3/4 A kérdező kommentje:

Ahaaa. szóval ne foglalkozzak azzal amit oldalt mutat? :D

Az a lényeg, ami a felső sorba van. Értem, köszönöm a választ!

( Amúgy... régen oldalt is normálisan mutatta... )

2014. szept. 9. 22:42
 4/4 A kérdező kommentje:

Jajj.. ez lemaradt!

Jó lett! Frissítettem az illesztőprogramot és megy a mikrofon, de a Sound Manager persze hogy nem érzékeli.

Köszönöm a segítséget!

2014. szept. 9. 22:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!