PCIe SATA3 bővítőkártya. Milyet?
Az alaplapom csak sata2-es csatolókkal rendelkezik és ssd-re szeretnék váltani. Van valaki aki használ ilyet? Ha igen, milyet? Sebességtesztekre is kíváncsi lennék.
Konkrét típusok érdekelnének amivel kapcsolatba vannak pozitív tapasztalatok.
amire nincs szükségem (nem fontos):
-raid
-külső csatolók
-usb3
ami fontos:
-megbízható
-gyors
-megfizethető
Igen, a kompatibilitással tisztában vagyok, de akkor ezekszerint nem is érzékelhető. Mondjuk én azt vettem alapul, hogy amíg 240-260MB/s írás-olvasást tudott hozni sata2-n addig sata3-on ez duplája volt. Persze ezt bővítőkártyával nem is lehetne elérni, feltételezem egy 50%-os javulás lenne a sata2-höz képest ami valóban nem biztos, hogy megérné a többletköltséget. Úgy, hogy az első ssd-m lesz így nem voltam biztos benne, hogy használatban érzékelhető-e ez a sebességkülönbség, mivel számokban elég nagy.
Utóbbi szimpatikusabb a jobb nand chipek miatt (ezáltal jobb sebesség miatt). Szóval a két termék között hezitálok egyelőre, mert a kingstont megbízható márkának tartom. (Viszont az biztos, hogy CSAK MLC jöhet szóba.)
Te mit használsz?
Az szekvenciális írási sebesség csak nagy fájlok másolásánál jön ki mint előny, egyébként nem. Hiába tud 500MB/s sebességet, a rendszer betöltéskor ez nem érzékelhető. A rendszer gyors indulásához, működéséhez különböző helyről sok kis fájlt kell beolvasni, ezt a tesztprogramok 4K értékként tesztelik. Ez a szám minél magasabb, annál gyorsabb a rendszer ami észre is vehető. Ezt a sebességet pedig tudja a SATA2 is. Fényévekkel gyorsabb egy SSD egy brutális, 10.000rpm-es merevlemeznél is a 4K értékeknek köszönhetően.
Nekem az előbbi (V300) van, már a lassabb chipekkel, de így is gyors azért. A HyperX jó döntés volt. A beépítő keret majdnem felesges, szinte bárhol el van az SSD. Külön még olcsóbban lehet keretet kapni.
Köszönöm a véleményt! :)
A keretre egyébként azért van szükség mert eléggé kötött, hogy hova lehet fixen rögzíteni úgy, hogy ne zavarja a légáramlást és a vezetékek is odaérjenek. Szóval ha nem akarok saját magammal ki**eni, akkor a hdd-k közé teszem, különben plusz vezeték kell. Na mindegy, ez már egy másik téma! :)
Akkor megnyugodtam a döntésemet illetően..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!