Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » PCIe SATA3 bővítőkártya. Milyet?

PCIe SATA3 bővítőkártya. Milyet?

Figyelt kérdés

Az alaplapom csak sata2-es csatolókkal rendelkezik és ssd-re szeretnék váltani. Van valaki aki használ ilyet? Ha igen, milyet? Sebességtesztekre is kíváncsi lennék.

Konkrét típusok érdekelnének amivel kapcsolatba vannak pozitív tapasztalatok.

amire nincs szükségem (nem fontos):

-raid

-külső csatolók

-usb3

ami fontos:

-megbízható

-gyors

-megfizethető

2014. szept. 8. 15:18
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Semmilyet. A SATA3 visszafelé kompatibilis, működik SATA2-n, de még akár SATA-n is, természetesen ilyenkor lassabban, csak az adott port sebességével. A lassabb sebesség pedig ne legyen probléma, a való életben nem vehető észre, hogy SATA 2 vagy 3-ra van csatlakoztatva az SSD, piszok gyors mind a kettőn. Egyedül a tesztekben gyorsabb SATA3-as csatlakozón, de itt már el is fogytak az előnyök. Ez sem igazán előny, mert nem vehető észre. Felesleges pénzkidobás a SATA bővítőkártya. Mint nagyon sokan, én is SATA2-n használom az SSD-m.
2014. szept. 9. 00:26
 2/6 A kérdező kommentje:

Igen, a kompatibilitással tisztában vagyok, de akkor ezekszerint nem is érzékelhető. Mondjuk én azt vettem alapul, hogy amíg 240-260MB/s írás-olvasást tudott hozni sata2-n addig sata3-on ez duplája volt. Persze ezt bővítőkártyával nem is lehetne elérni, feltételezem egy 50%-os javulás lenne a sata2-höz képest ami valóban nem biztos, hogy megérné a többletköltséget. Úgy, hogy az első ssd-m lesz így nem voltam biztos benne, hogy használatban érzékelhető-e ez a sebességkülönbség, mivel számokban elég nagy.

[link]

[link]

Utóbbi szimpatikusabb a jobb nand chipek miatt (ezáltal jobb sebesség miatt). Szóval a két termék között hezitálok egyelőre, mert a kingstont megbízható márkának tartom. (Viszont az biztos, hogy CSAK MLC jöhet szóba.)

Te mit használsz?

2014. szept. 9. 07:49
 3/6 A kérdező kommentje:
az lemaradt, hogy a hyperx mellett szól az is, hogy adnak hozzá beépítő keretet (amit a másikhoz lehet pluszban kellene megvennem, tehát árban nem lenne nagy különbség)
2014. szept. 9. 07:59
 4/6 A kérdező kommentje:
na, sokat mérlegelve győzött a hyperx :) megrendeltem.
2014. szept. 9. 09:09
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Az szekvenciális írási sebesség csak nagy fájlok másolásánál jön ki mint előny, egyébként nem. Hiába tud 500MB/s sebességet, a rendszer betöltéskor ez nem érzékelhető. A rendszer gyors indulásához, működéséhez különböző helyről sok kis fájlt kell beolvasni, ezt a tesztprogramok 4K értékként tesztelik. Ez a szám minél magasabb, annál gyorsabb a rendszer ami észre is vehető. Ezt a sebességet pedig tudja a SATA2 is. Fényévekkel gyorsabb egy SSD egy brutális, 10.000rpm-es merevlemeznél is a 4K értékeknek köszönhetően.

Nekem az előbbi (V300) van, már a lassabb chipekkel, de így is gyors azért. A HyperX jó döntés volt. A beépítő keret majdnem felesges, szinte bárhol el van az SSD. Külön még olcsóbban lehet keretet kapni.

2014. szept. 9. 11:26
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a véleményt! :)

A keretre egyébként azért van szükség mert eléggé kötött, hogy hova lehet fixen rögzíteni úgy, hogy ne zavarja a légáramlást és a vezetékek is odaérjenek. Szóval ha nem akarok saját magammal ki**eni, akkor a hdd-k közé teszem, különben plusz vezeték kell. Na mindegy, ez már egy másik téma! :)

Akkor megnyugodtam a döntésemet illetően..

2014. szept. 9. 12:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!