Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Az Asrock B75M-R2. 0 alaplapna...

Az Asrock B75M-R2. 0 alaplapnak van SATA 3-as csatlakozója?

Figyelt kérdés

Bizonytalan vagyok, mert az oldal, ahol vettem ha a szűrésben beállítom a SATA 3-at,kiadja,de a hozzá kapott kézikönyvben annál a résznél, amikor az alaplap egyes részeit beszámozzák, és alatta egy listában leírják hogy melyik szám mi, ott mind a négy SATA-ra azt írta, hogy SATA2. Az alaplapra pedig 3-hoz az vam írva hogy SATA 2,1-hez pedig SATA 3...

Most akkor melyik?

Amúgy azt tudom hogy olyan is van, hogy többféle van egyszerre.

Leírnátok hogy miből hány van, és/vagy hogy a 3 közül melyik információ volt helyes (már ha tudjátok)?

2014. aug. 17. 19:42
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

ezen az oldalon nézted?

[link]

2014. aug. 17. 20:13
 2/14 P.O.C. ***** válasza:

Van 1 db SATA III az Intel déli hídhoz kötve, van 2 db SATA III egy ASMedia ASM1061 külső chiphez kötve. És van 5 db SATA II szintén a déli hídon.

Ahogy a képen látom az ATX24 tápcsatlakozó alatt egy hármas csoportban vannak a SATA III -asok. Gondolom az SATA_0 van az Intelhez kötve. Arra érdemes tehát a rendszer vinyót/SSD -t csatlakoztatni.

2014. aug. 17. 20:23
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Így van

összesen 7db SATA csatlakozó van az alaplapon 3db. SATA3 (szürke) és 4db. SATA2 (fekete)

abban az elrendezésben ahogy POC leírta, (de a linket megnyitva a képen is látszik: [link]

2014. aug. 17. 20:26
 4/14 A kérdező kommentje:

Köszi! :)

Bocsánat, én néztem el a dolgokat...

A szürkéket nem vettem észre.

Amúgy a bluechip.hu-n néztem (ott vettem).

Ott nem számolt be részletesen (vagyis egyáltalán nem) a SATA-król.

2014. aug. 17. 21:04
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

a Bluechip csak egy webáruház. Ott az árak vannak feltüntetve.

Ha veszel/rendelsz valamit neten akármit/akárhonnan érdemes a rendelt cikk hivatalos weboldalát is megnézni. Ott nem találsz árakat viszont meglesznek a pontos adatok.

Asrock, asus, gigabyte, Kingston, stb stb stb mindnek van weboldala...

:)))))

2014. aug. 17. 22:07
 6/14 A kérdező kommentje:

Rendben köszi! :)

Amúgy kisebb specifikáció van a bluechipen is, de csak a lényegesebb infók vannak benne feltüntetve (pl.: alaplapoknál a cpu foglalat, a memóriafoglalat, hány slot van rajta, az alaplap mérete, usb portok, garancia az alaplapra, és hogy milyen egyéb slotok és csatlakozók vannak rajta).

Nekem ez általában elég szokott lenni, de azért megfogadom a tanácsodat! :)

Ezt a kérdést is csak a figyelmetlenségem miatt írtam ki... :D

2014. aug. 18. 16:14
 7/14 A kérdező kommentje:

Amúgy ezen az alaplapon hol található az északi-, illetve a déli híd?

Fogalmam sincs, hogy honnan lehet azokat megismerni. :D

2014. aug. 18. 16:25
 8/14 P.O.C. ***** válasza:
Az északi a processzorba integrálva, a déli pedig a PCI slot -ok mellett a hűtőborda alatt.
2014. aug. 18. 16:34
 9/14 anonim ***** válasza:

földrajzóra?

"Ha Előttem van észak, hátam mögött dél

balra a Nap nyugszik, jobbra pedig kél "

iránytű? :))

[link]

De mit érsz vele ha tudod?

2014. aug. 18. 16:35
 10/14 A kérdező kommentje:

Csak azért kérdeztem, mert már egy ideje hallom itt-ott ezeket, de még eddig fogalmam nem volt, hogy mik azok, és hogy hol vannak(mondjuk hogy pontosan mik is azok, még mindig nem tudom, csak azt hogy a déli hídhoz vannak pl a SATA-k kötve).

#9-es! Földrajzóra?? Könyörgöm, hát honnan tudjam hogy hol van az eleje? :D

Amúgy ez az első osztályos mondóka is hülyeség, mert ha mondjuk dél felé nézek, akkor már nem lesz igaz. :DDD

P.O.C.! A processzorba, vagy a processzorFOGLALATba van integrálva az északi híd? :D

2014. aug. 18. 16:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!