Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A tápegység lehet a probléma?

A tápegység lehet a probléma?

Figyelt kérdés

A gépem olyan 1 hónapja "kékhalálokat" kap és újabban váratlanul újraindul főleg játék közben (nem játék közben ritka).

Elsőnek valamilyen szoftverhibára gyanakodtam, mert letöltöttem valami hülyeséget. Újratelepítettem a Windows 7-et(64 bites) a patríciók formázásával, de továbbra is kapom a "kékhalált"/gépújraindulást. Memória hibára gyanakodtam, mert az van egy kicsit húzva, de se a Windows memóriadiagnosztika és a Memtest sem talált benne hibát 5-6 óra futtatás alatt sem. Régebben kaptam "kékhalál"-t a processzor miatt, ami szintén húzva van. De most teszteltem 1 órán át és nem jelentkezett a "kékhalál". Ma futtattam benchmarkot ami jobban kihasználja a videó kártyát, de nem jelentkezett semmiféle probléma (meg szerintem ha ezzel lenne a hiba másképp jelentkezne a probléma).

Így a tápegységre gyanakszok. Vagy esetleg lehet még más is hibás?

konfiguráció:

Alaplap: Gigabyte ma770-ud3 (rev. 2.0)

Processzor: AMD Athlon II x2 250 (3705Mhz)

VGA: NVIDIA Geforce Gainward 9800 Gt 1Gb Green Edition

Memória: 2*2Gb Transcend 800 Mhz

HDD: Western Digital 500Gb

Tápegység: M-TECH 600W (ez állítólag valamilyen gagyi táp)

Ha a tápegységben van a hiba, akkor idővel tovább romolhat a helyzet és esetleg elronthat más hardvert is?

2014. szept. 7. 16:20
 1/6 A kérdező kommentje:

JA és még egy fontos dolog.

A gép 2010. január óra napi szinten több órás használatban van.

2014. szept. 7. 16:21
 2/6 anonim ***** válasza:
Bármikor elvihet mindent, cseréld valami jó minőségűre, mert ennek kicsi a hatásfoka, nincs védelme, nagyon nagy a feszültségingadozása, amivel bármit tönkretehet.
2014. szept. 7. 16:23
 3/6 anonim ***** válasza:
Nem állítólag, hanem tényleg szar az a táp. Mellesleg egy minőségi 350 wattos táp bőven elég lenne ehhez a géphez.
2014. szept. 7. 16:26
 4/6 anonim ***** válasza:

Én inkább az alaplapra gyanakodnék, a táp hiba _általában_ újraindítja\kikapcsolja a gépet, kékhalál nélkül.

Ha van rá lehetőséged, akkor kér kölcsön néhány hardvert, és nézd meg, hogy úgy mi a helyzet. Az alaplap szívás, azt hagynám a legvégére, hogy ha lehet, akkor el lehessen kerülni a talán felesleges win reinstallt.

2014. szept. 7. 16:26
 5/6 anonim ***** válasza:
Mint pl. ez tökéletes lenne a géphez és nem is drága: [link]
2014. szept. 7. 16:27
 6/6 anonim ***** válasza:
Kaphat kékhalált simán, nálunk is ez volt a gond, akkor a merevlemezre kötött tápcsatinak volt nagyobb az ellenállása, mint kellett volna, szóval összefügghet táp problémával.
2014. szept. 7. 16:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!