A tápegység lehet a probléma?
A gépem olyan 1 hónapja "kékhalálokat" kap és újabban váratlanul újraindul főleg játék közben (nem játék közben ritka).
Elsőnek valamilyen szoftverhibára gyanakodtam, mert letöltöttem valami hülyeséget. Újratelepítettem a Windows 7-et(64 bites) a patríciók formázásával, de továbbra is kapom a "kékhalált"/gépújraindulást. Memória hibára gyanakodtam, mert az van egy kicsit húzva, de se a Windows memóriadiagnosztika és a Memtest sem talált benne hibát 5-6 óra futtatás alatt sem. Régebben kaptam "kékhalál"-t a processzor miatt, ami szintén húzva van. De most teszteltem 1 órán át és nem jelentkezett a "kékhalál". Ma futtattam benchmarkot ami jobban kihasználja a videó kártyát, de nem jelentkezett semmiféle probléma (meg szerintem ha ezzel lenne a hiba másképp jelentkezne a probléma).
Így a tápegységre gyanakszok. Vagy esetleg lehet még más is hibás?
konfiguráció:
Alaplap: Gigabyte ma770-ud3 (rev. 2.0)
Processzor: AMD Athlon II x2 250 (3705Mhz)
VGA: NVIDIA Geforce Gainward 9800 Gt 1Gb Green Edition
Memória: 2*2Gb Transcend 800 Mhz
HDD: Western Digital 500Gb
Tápegység: M-TECH 600W (ez állítólag valamilyen gagyi táp)
Ha a tápegységben van a hiba, akkor idővel tovább romolhat a helyzet és esetleg elronthat más hardvert is?
JA és még egy fontos dolog.
A gép 2010. január óra napi szinten több órás használatban van.
Én inkább az alaplapra gyanakodnék, a táp hiba _általában_ újraindítja\kikapcsolja a gépet, kékhalál nélkül.
Ha van rá lehetőséged, akkor kér kölcsön néhány hardvert, és nézd meg, hogy úgy mi a helyzet. Az alaplap szívás, azt hagynám a legvégére, hogy ha lehet, akkor el lehessen kerülni a talán felesleges win reinstallt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!