Webkamera bekapcsolja a gépet. Mi lehet a megoldás?
Adott egy Lenovo ThinkCentre M52 (Typ 8213-CTO) asztali konfiguráció és egy Logitech C270 webkamera egy elementary os (ubuntu alapú) rendszerrel.
Tökéletesen működik minden, viszont ha csatlakoztatva van a kamera a géphez nem áll le. (Pontosabban leáll teljesen, de 2-3mp múlva visszakapcsol.)
BIOSban próbáltam különböző lehetőségeket, de csak abban az esetben van változás, ha teljesen letiltom az USB-t. (Ami viszont nem megoldás, hiszen akkor nem működik.)
Persze ki is lehetne húzni, sőt, az is megfordul a fejemben, hogy készítek egy kapcsolós usb "hosszabbítót" így fizikálisan lekapcsolható lenne. Ennek ellenére én valami precízebb megoldást keresnék a problémára!
Van valakinek ötlete?
Köszönöm előre is!
Másik operációs rendszerre gondolsz? Azt nem próbáltam (mivel végre találtam egy igényeinknek megfelelően egyszerű rendszert) na meg a linuxtól amúgy sem szívesen válnék meg, mert kevés benne a ram és windows 7-el elég lassú lenne...
Viszont ha tényleg a rendszer okozza, akkor a linux guruknak nincs rá ötlete, hogyan lehetne elhárítani? :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!