Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Webkamera bekapcsolja a...

Webkamera bekapcsolja a gépet. Mi lehet a megoldás?

Figyelt kérdés

Adott egy Lenovo ThinkCentre M52 (Typ 8213-CTO) asztali konfiguráció és egy Logitech C270 webkamera egy elementary os (ubuntu alapú) rendszerrel.

Tökéletesen működik minden, viszont ha csatlakoztatva van a kamera a géphez nem áll le. (Pontosabban leáll teljesen, de 2-3mp múlva visszakapcsol.)

BIOSban próbáltam különböző lehetőségeket, de csak abban az esetben van változás, ha teljesen letiltom az USB-t. (Ami viszont nem megoldás, hiszen akkor nem működik.)

Persze ki is lehetne húzni, sőt, az is megfordul a fejemben, hogy készítek egy kapcsolós usb "hosszabbítót" így fizikálisan lekapcsolható lenne. Ennek ellenére én valami precízebb megoldást keresnék a problémára!

Van valakinek ötlete?

Köszönöm előre is!

2014. szept. 6. 11:19
 1/7 anonim ***** válasza:
és ha törlöd a szoftvert ??
2014. szept. 8. 10:59
 2/7 A kérdező kommentje:

Másik operációs rendszerre gondolsz? Azt nem próbáltam (mivel végre találtam egy igényeinknek megfelelően egyszerű rendszert) na meg a linuxtól amúgy sem szívesen válnék meg, mert kevés benne a ram és windows 7-el elég lassú lenne...

Viszont ha tényleg a rendszer okozza, akkor a linux guruknak nincs rá ötlete, hogyan lehetne elhárítani? :S

2014. szept. 8. 11:23
 3/7 anonim ***** válasza:
szar a kamod, a gépednek azt mondja,hogy egy billentyűzrt/egér,ezeket a biosban próbáltad kikapcsolni?
2014. szept. 8. 15:28
 4/7 A kérdező kommentje:
usb-s billentyűzet/egér támogatás nincs engedélyezve. ha más usb-s eszközt dugok be azzal nincs ilyen gondja, ha pedig másik gépbe dugom a kamerát akkor szintén nincs ilyen probléma.
2014. szept. 8. 15:44
 5/7 A kérdező kommentje:
(igen, ps2-es egér és billentyűzet van rákötve)
2014. szept. 8. 15:44
 6/7 anonim ***** válasza:
A kamera szoftverjára gondolok ha azt törlöd NEM a windowst
2014. szept. 8. 16:52
 7/7 A kérdező kommentje:
Semmilyen windows nincsen! :) Elementary os van fent, ami ubuntu alapú. (ergó linux). Natívan felismerte a kamerát, semmilyen programot (vagy csomagot) nem kellett pluszba telepíteni. Ekkor már hozta a problémát. Később felkerült a cheese (illetve a hozzá tartozó csomagok) de ez nem volt befolyással rá. A gyártó egyébként nem adott ki vezérlőprogramot linux alá.
2014. szept. 8. 17:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!