Egy kicsit lassú a gépem, mi lehet a probléma?
2 merevlemezt használok, egy 80gb-os Hitachit és egy 250gb-os Western Digitalt. Jó régi mind a két merevlemez körülbelül 2008-as, a Hitachi még régibb. Nincs keret az új hardverekre ezért kérdezem én, mit lehetne tenni, hogy a gépem gyorsabb legyen? Leformázni mind a két merevlemezt, szóval teljesen letisztítani, újratelepíteni a rendszert, és talán gyorsabb lenne a gépem? Egyébként rendesen működik a számítógép csak néha iszonyúan belassul, pl megy a youtube,fb,gyakorikérdések,googlezok közbe és néha mikor átváltok a fülek között jópár másodpercet várni kell és a böngésző leáll.. ez lehet a böngésző problémája, de total commander-ben is tapasztaltam ilyet, hogy leáll. Esetleg a 2 magos athlon-t újra kéne pasztázni, mert lehethogy túlmelegszik? Egyékbént olyan 60fok körül van a proci és a vidikari is. (vidikarit már rendeltem újat) És kb másfél órája kapcsoltam be a számítógépet, nem terheltem le a procit semmivel, szóval ráférne a pasztázás úgy gondolom. De azért arra is gyanakszom, hogy a HDD-k tele vannak szeméttel 2008 óta, pedig CCleanert használok, és az előbb defrageltem a hdd-ket (windows defragmenter-el)
Esetleg valami tipp, hogy mit tehetnék ez ügyben?
A pasztázás nem gyorsítana. Viszont ha 2008 óta fut a rendszered újratelepítés nélkül, akkor a rendszerlemez formázása és újra telepítése esetleg segíthet. Pláne, hogy nem tiszta telepítést csináltál, csak úgy ráfrissítettél a régire.
Igazából nem írtad le, hogy mennyi erőforrásból kell gazdálkodnia a rendszernek, de az Win7 nem az a takarékos fajta. Jó sok memória és processzoridő kell neki.
A youtube-on a HD videókkal jobb ha nem próbálkozol, mert lehet, hogy videokártyád sem elég hozzá.
A 60 C°nem kevés, de nem is olyan sok, hogy amiatt lefagyjon a rendszer.
Böngészőt viszont lehet, hogy választhatnál valami karcsúbb, fürgébb, kisebb étvágyú fajtát.
A win 8 lutri olyan szempontból, hogy az alaplap már valószínűleg nem támogatja, ennek ellenére lehet hogy minden meghajtó feltelepül és gyönyörűen elfut.
A 3 GB memóriával elvben már mennie kellene a win 7-nek is.
Mindenképpen csinálj egy tiszta újratelepítést.. (Op rendszer után alaplapi driverek, perifériák driverei, videokártya meghajtója, majd rendszervisszaállítási pont létrehozása)
...és rendszervinyónak nem ártana egy újabb, pörgős darab. Nem kell hogy nagy legyen, csak pörögjön 7200-at. Nem szoktam használt vinyót ajánlani, de mivel azt írtad, hogy nincs nagyon kereted rá, most kivételesen azt mondom, hogy válassz egy 100/100-as darabot. [link] A régiek meg jók lesznek adattárnak.
Én mostanában találtam rá a Maxthoon Cloud böngészőre és egyelőre egészen kellemesen elvagyok vele. (Tud magyarul is.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!