Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ha tv-hez akarnék venni külső...

Ha tv-hez akarnék venni külső hdd-t, hogy filmeket nézzek rajta, akkor milyet vegyek?

Figyelt kérdés
2,5" vagy 3.5"? Mindkettő jó tv-khez vagy csak a 3.5"-s? Plusz tudnátok ajánlani nekem?mert én nem igazán értek hozzájuk. 500gb-os elég lenne nekem. Meg ha mindkettő jó hozzájuk akkor inkább 2.5"-os érdekelne. Egyébként LG LN575S a TV márkája.

2014. szept. 3. 01:12
 1/6 anonim ***** válasza:

Igazából mindegyik jó, csak azt nézd meg, ha nem külső tápost veszel, hogy az áramfelvétele 500mA alatt legyen, mert a tv-k USB-je nagyjából ennyit tudnak biztosítani.

A fél gigások általában alatta vannak.

2014. szept. 3. 01:44
 2/6 anonim ***** válasza:

A kisebb az USB-ről kapja az áramot, a nagyobbat pedig a konnektorba kell dugni. Ez lehet előny is és hátrány is. Előny, hogy így biztos a tápellátása, míg ha a tévéből kapja az áramot, akkor előfordulhatnak gondok (hogy keveset kap), de azért nem szokott ezzel sem baj lenni. Hátránya, hogy így ezzel is foglalkozni kell, macerásabb, plusz nagyobb is.

Nagyjából mindegy milyet veszel, de készülj fel rá, hogy esetleg rossz lesz, mert elég sok a hibás köztük.

Én úgy csinálnám, hogy külön veszek merevlemezt és külön tokot hozzá és én rakom bele, mert így bármikor ki lehet venni és számítógépbe, laptopba beletenni, ha éppen úgy alakul. Mert amúgy általában ezek nem szétszedhetőek.

De te valószínűleg nem akarsz ezzel bajlódni, meg nincs is erre szükséged, szóval mindegy.

De ha 4 gigánál nagyobb fájlokat, filmeket akarsz rátenni (HD filmek általában ilyenek), akkor NTFS-re kell formázni, mert általában FAT32-re szoktak formázva lenni gyárilag, amire csak max 4 gb fájlt lehet másolni. Az új, advanced formatos merevlemezeket a Windows XP alapból nem tudja jól megformázni, úgyhogy Vista/Win7/Win8-alatt kell vagy XP alatt Paragonnal vagy Linuxos GParted-el.

Az USB kábel minél rövidebb legyen (ez inkább csak a 2,5"-nál fontos), mert különben előfordulhat, hogy a tévé nem látja majd.

2014. szept. 3. 01:59
 3/6 A kérdező kommentje:

Értem köszönöm szépen :) sokat segitettetek :) hát ez a saját összerakás sajna nekem nem menne.

Egyébként ezekről vélemény, tapasztalat? --->

[link]

[link]

Ezeknél pl az LG tuti, hogy ntfs. Plusz 5V a teljesitmény felvétele ami ha jól tudom 500mA, szóval még pont jó lenne abból a szempontból is. Szerintetek? Vagy vmi másmilyen ennyi pénzért maximum?

Plusz ha a tv-n 2.0 USB van de ezek már 3.0 az nem baj ugye? Csak lassabb lesz rá a másolás nem?

2014. szept. 3. 10:13
 4/6 anonim ***** válasza:

Az USB2 sebességét csak a leggyorsabb merevlemezek tudják maximálisan kihasználni, az ilyen 5400 fordulatosak nem. Úgyhogy igazából mindegy, hogy USB2 vagy 3, mert a sebessége USB2 alatt lesz. Persze két USB-s eszköz sem egyforma, van amelyik gyorsabb, van amelyik lassabb, a hardverek minőségétől függ. Mint ahogy két különböző pendrive is különböző sebességű.

Az 5V nem jelent feltétlenül 500mA-t, mert az egyik feszültség, a másik áramerősség. Az, hogy odaírták hozzá, hogy 5V-os, az nem jelent semmit, azért írták, mert ez az USB által leadott névleges feszültség. Aztán, hogy a tévé mennyit ad le az %V-ból, az már más kérdés, de nyilván nagy különbségek nem szoktak azért lenni. De függ például a kábel minőségétől és hosszától is valamennyire, hogy mennyi áramot fog kapni a lemez.

Még az egy kicsit érdekesebb kérdés, hogy hány tányér van a merevlemezben, mert attól valamennyire függ a fogyasztása, az, hogy mennyire zajos, mennyire melegszik. Jobb ha csak egy tányér van benne. De sajnos ezt legtöbbször nem lehet tudni, mert általában semmit nem lehet arról tudni, hogy valójában milyen gyártmányú lemez van a dobozban. Ezért is jó ha te teszel dobozba egyet, mert akkor tudod mit veszel, utána lehet nézni a neten a tulajdonságainak. Még az is elő szokott fordulni, hogy pl. a Western Digitalként árult külső winyóban igazából Toshiba merevlemez van.

De manapság az 500 gigások már általában egy tányérosak szoktak lenni, az 1 terás már nem biztos. Mondjuk sokat azért ez sem számít.

De itt az árral szerintem valami nem stimmel, nem létezik, hogy ugyanannyi legyen a kettő.

2014. szept. 4. 00:51
 5/6 anonim ***** válasza:
A filmek lejátszásához meg bőven elegendő az USB2 is, még ha FullHD filmekről beszélünk is. Szóval a lejátszás szempontjából nincs jelentősége az USB3-nak. Csak akkor számíthatna, ha van USB3-as számítógéped, mert akkor gyorsabb lehetne a rámásolás. De mivel ezek 5400-asok, így ennek sincs jelentősége, mert azt még az USB2 is maximálisan ki tudja szolgálni.
2014. szept. 4. 00:58
 6/6 A kérdező kommentje:
értem. köszönöm a segítséget! :) Szerintem akkor ebböl a samsung lesz majd,arra ugyis 3év garancia van, plusz 1TB-os :)
2014. szept. 4. 12:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!