Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Fx 8320 vs 6300?

Fx 8320 vs 6300?

Figyelt kérdés

Ősz vége fele tervezek venni új procit, de nem tudom melyik legyen. Én a 8320-ra gondoltam, mert a 8 magos proci gondolom még évekig jó lesz. De azt írták, hogy amire olyan játékok lennének, amik ki használnák a 8 magot, addigra az Fx sehol sem lesz.

Konfig:

AMD Phenom II X4 965 BE

AMD Sapphire R9 280

Kingston Hyyper X 8GB (2x4GB) DDR3 1600Mhz CL9

CM Seidon 120V

Samsung 840 EVO 120GB

Segate Barracuda 1TB

Fogyasztás nem számít

Erre használnám: Legújabb FPS játékok FHD-ban. FHD film nézés, néha több monitoros (2) használat. És itt-ott egy kis Sony Vegas Pro 10 Renderelés.

2014. szept. 2. 12:21
 1/4 anonim ***** válasza:
9%
Nyilván FX 8320 ( de inkább 8350 ). Viszont a mostani processzorod se annyira rossz, főleg ha húzva van, simán kihajtja a mostani r9 280-at, főleg FullHD-ban!
2014. szept. 2. 12:24
 2/4 anonim ***** válasza:

Szerintem is kár most másikra költeni.

Okosan húzva simán jó.

De azért olvass utána az amd tuningnak mielőtt nekikezdenél.(persze csak ha nem értesz hozzá :) )

2014. szept. 2. 12:34
 3/4 anonim ***** válasza:

Ez egy kicsit nehéz kérdés, mert átlagban a négymodulos FX-ek elbírogatnak az i5-ökkel. Viszont egyszálas teljesítményben még a mostani Phenom II X4-ed is körberöhögi az FX sorozatot. Ez játékoknál nagyon fontos, gyakorlatilag alig lennél előbbre. Nekem 6 magom van és sosem láttam olyat, hogy az utolsó két mag ne 0-15% körül dolgozzon.

Szerintem akkor már kalkulálj bele egy új alaplapot is és legyein i5. Ugyanaz a(z átlag) teljesítmény, de sokkal hatékonyabban tudod kihasználni.

2014. szept. 2. 12:41
 4/4 anonim ***** válasza:
Én nekem fx 8320-am van de ha váltani akarsz erről a prociról, és játékra kell akkor i5.. Mert amúgy játékban nem lenne több fps-ed egy fx-el, egyes játékokban a mostani procid elverné az fx-eket.. Bár nem mint ha annyira számítana így is minden megy ultrán. De viszont vágásra az fx jobb mint egy i5. Szóval döntsd el mi kell.
2014. szept. 2. 14:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!