Fx 8320 vs 6300?
Ősz vége fele tervezek venni új procit, de nem tudom melyik legyen. Én a 8320-ra gondoltam, mert a 8 magos proci gondolom még évekig jó lesz. De azt írták, hogy amire olyan játékok lennének, amik ki használnák a 8 magot, addigra az Fx sehol sem lesz.
Konfig:
AMD Phenom II X4 965 BE
AMD Sapphire R9 280
Kingston Hyyper X 8GB (2x4GB) DDR3 1600Mhz CL9
CM Seidon 120V
Samsung 840 EVO 120GB
Segate Barracuda 1TB
Fogyasztás nem számít
Erre használnám: Legújabb FPS játékok FHD-ban. FHD film nézés, néha több monitoros (2) használat. És itt-ott egy kis Sony Vegas Pro 10 Renderelés.
Szerintem is kár most másikra költeni.
Okosan húzva simán jó.
De azért olvass utána az amd tuningnak mielőtt nekikezdenél.(persze csak ha nem értesz hozzá :) )
Ez egy kicsit nehéz kérdés, mert átlagban a négymodulos FX-ek elbírogatnak az i5-ökkel. Viszont egyszálas teljesítményben még a mostani Phenom II X4-ed is körberöhögi az FX sorozatot. Ez játékoknál nagyon fontos, gyakorlatilag alig lennél előbbre. Nekem 6 magom van és sosem láttam olyat, hogy az utolsó két mag ne 0-15% körül dolgozzon.
Szerintem akkor már kalkulálj bele egy új alaplapot is és legyein i5. Ugyanaz a(z átlag) teljesítmény, de sokkal hatékonyabban tudod kihasználni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!