Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Nagyon gyors kérdés plz?

Nagyon gyors kérdés plz?

Figyelt kérdés

Szóval vettem 2 giga ramot.

A gépemben eddig alapból gyárilag 2 giga volt, ezt bővitvén vettem még 2 gigát. Tehát a 2 giga (2x1 gb stick) amit vettem pontosan ugyan olyan mint a gyári annyi difivel hogy más a gyártó....a gyári pár "GOODRAM" az új pár amit vettem az "Kingston". Ennyi különbség van! Minden más egyezik, órajel, mennyiség, ddr2 mindkettő (alaplapomba ddr2 kell), pc2-5300 típusú 240 pin stb.

Na itt jön az ami a logikámat felűlmúlja:

Betettem az új ram párt és kivettem a régit. Tesztként. Működik. Majd megnéztem egyesével is az új ram párt. Működik. Tehát az új ram amit vettem full jó. A régi is műkódik. Na most jön az érdekes része a dolognak. Beraktam mindet egyszerre, hiszen ez a cél ugyebár. Bumm. A Win7 betöltőképernyőjénél elsötétül a képernyö majd olyan 1 perc várakozás után megjön és sikeresen be tudok jelentkezni. A vezérlőpultban a Windows látja a 4 GB ramot. De minden k**va lassú. Eszméletlen lassú a rendszer 4 gigával. Oké, kiléptem s megnéztem a BIOS-t hogy esetleg a "dual channel" nem müxik és azért lassú; de nem. A dual channel müködik. Ok ez után próbálkoztam párszor ujrainditással, de hiába.

Ezután azt csináltam, hogy elkezdtem a ramokat összekeverni. (régit újjal, memória slotok felcserélése) és MINDEN lehetséges variációt megpróbáltam. Nem müködik úgyse.

Na de most ugrik a majom a vízbe:

Beraktam 3 gigát. (1 pár új, és 1 darab régi ram)

Úgy működik.......a windows látja és teljesítmény növekedés is szemmel láthatóan van 3 gigával. És nem sötétül el az operációs rendszer betöltőképernyője sem.

Aztán igy is elkezdtem cserélgeti a ramokat minden variációt megcsináltam. Működik. 3 giga teljesen jól müxik. De ha 4-et rakok be akkor belassul. Erről az ember arra gyanakodna hogy ez azért van mert nem egyformák a ramok. De egyformák! Csak a gyártó különbözik....oké tegyük fel hogy ez számít...de ha ez így lenne AKKOR 3 GIGÁVAL IS BE KÉNE HOGY LASSÚLJON.

Ez teljesen logikátlan....mi ez?!

Tudna valaki segíteni pls?

2014. aug. 31. 18:52
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
De ez miért? Win XP-n müködik. Win7-en miért nem? Nem értem.....valaki akinek az IQ-ja nem egy a petéből frissen kikelt svábbogáréval vetekszik tudna válaszolni léccci?:D
2014. aug. 31. 22:00
 12/13 anonim ***** válasza:
A windows 7 újratelepítést próbáltad? Esetleg egy másik verziós win 7-el?
2014. aug. 31. 22:11
 13/13 A kérdező kommentje:

Még nem mert nagyon ideges lettem. Igazából mérgemben installáltam fel az XP-t. Már egyszerűen nem volt más ötletem. Mert ha nem hardver probléma van a ram-nál akkor az csak operációs rendszer hiba lehet. Semmi más.

Ha ismernél tudnád hogy én pont arról vagyok híres, hogy szinte minden helyzetből kivágom magam. Mindenre tudok valami megoldást. Én egy állat vagyok. ;)

2014. aug. 31. 22:56
1 2

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!