Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Nagyon gyors kérdés plz?

Nagyon gyors kérdés plz?

Figyelt kérdés

Szóval vettem 2 giga ramot.

A gépemben eddig alapból gyárilag 2 giga volt, ezt bővitvén vettem még 2 gigát. Tehát a 2 giga (2x1 gb stick) amit vettem pontosan ugyan olyan mint a gyári annyi difivel hogy más a gyártó....a gyári pár "GOODRAM" az új pár amit vettem az "Kingston". Ennyi különbség van! Minden más egyezik, órajel, mennyiség, ddr2 mindkettő (alaplapomba ddr2 kell), pc2-5300 típusú 240 pin stb.

Na itt jön az ami a logikámat felűlmúlja:

Betettem az új ram párt és kivettem a régit. Tesztként. Működik. Majd megnéztem egyesével is az új ram párt. Működik. Tehát az új ram amit vettem full jó. A régi is műkódik. Na most jön az érdekes része a dolognak. Beraktam mindet egyszerre, hiszen ez a cél ugyebár. Bumm. A Win7 betöltőképernyőjénél elsötétül a képernyö majd olyan 1 perc várakozás után megjön és sikeresen be tudok jelentkezni. A vezérlőpultban a Windows látja a 4 GB ramot. De minden k**va lassú. Eszméletlen lassú a rendszer 4 gigával. Oké, kiléptem s megnéztem a BIOS-t hogy esetleg a "dual channel" nem müxik és azért lassú; de nem. A dual channel müködik. Ok ez után próbálkoztam párszor ujrainditással, de hiába.

Ezután azt csináltam, hogy elkezdtem a ramokat összekeverni. (régit újjal, memória slotok felcserélése) és MINDEN lehetséges variációt megpróbáltam. Nem müködik úgyse.

Na de most ugrik a majom a vízbe:

Beraktam 3 gigát. (1 pár új, és 1 darab régi ram)

Úgy működik.......a windows látja és teljesítmény növekedés is szemmel láthatóan van 3 gigával. És nem sötétül el az operációs rendszer betöltőképernyője sem.

Aztán igy is elkezdtem cserélgeti a ramokat minden variációt megcsináltam. Működik. 3 giga teljesen jól müxik. De ha 4-et rakok be akkor belassul. Erről az ember arra gyanakodna hogy ez azért van mert nem egyformák a ramok. De egyformák! Csak a gyártó különbözik....oké tegyük fel hogy ez számít...de ha ez így lenne AKKOR 3 GIGÁVAL IS BE KÉNE HOGY LASSÚLJON.

Ez teljesen logikátlan....mi ez?!

Tudna valaki segíteni pls?

2014. aug. 31. 18:52
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

ettől a kérdéstől rám jött a szarás.

összes ram legyen ugyanolyan

2014. aug. 31. 18:54
 2/13 A kérdező kommentje:
Talán olvasnád el amit írtam b+.....
2014. aug. 31. 18:55
 3/13 anonim ***** válasza:

Ne b+ olj, igaza van, nem teljesen ugyanaz, ha a gyártó eltér, akkor az közel sem ugyanaz. A két 100 lóerős benzines motor ugyanolyan, gyártótól függetlenül? B+..

Sőt, van tovább is, az is előfordulhat, főleg az ilyen régi ramoknál, hogy ugyanattól a gyártótól ugyanaz a típus sem tud dual channelben működni, érdemes direkt kitben venni őket.

2014. aug. 31. 18:59
 4/13 A kérdező kommentje:

Olvasd el amit írtam figyelmesen......pfff.

AKKOR 3 GIGÁVAL MI A FAROKÉRT MÜKÖDIK NORMÁLISAN? EZT MONDD MEG LÉGYSZIVES.

2014. aug. 31. 19:03
 5/13 anonim ***** válasza:
Ha figyelmesen elolvastad volna amit írtam, akkor feltűnt volna, hogy ugyanattól a gyártótól származó ram is eltérhet, különösen a régi típusoknál. És ha figyelmesen elolvastad volna amit írtam, akkor az is feltűnt volna, hogy ez egyáltalán nem meglepő viselkedés.
2014. aug. 31. 19:15
 6/13 A kérdező kommentje:
Ha figyelmesen elolvastad volna amit írtam akkor rájönnél, hogy a ram rudacskáim összeillenek. Mennek. 3 giga megy. De ha a 4. berakom akkor bhaszódik el minden. Erre válaszolj és ne a szharságaidat írd hogy nem egyezik....HA NEM EGYEZNE AKKOR 3 GIGÁVAL IS LASSU LENNE VAGY EL SE INDULNA. ÉRTED?
2014. aug. 31. 19:19
 7/13 anonim ***** válasza:
Nyugodj már le ember...
2014. aug. 31. 19:25
 8/13 A kérdező kommentje:
Nem nyugszom le mert idiótákkal vagyok körülvéve akik nem tudnak vagy nem akarnak de inkább nem tudnak olvasni.
2014. aug. 31. 19:31
 9/13 A kérdező kommentje:

LOL most installáltam fel a Windows XP-t a Windows 7 helyett és itt jól müxik a 4 gb ram.....................

Miért nem müxik a Win7-en?!-.- na mind1 :D KIRÁLY

2014. aug. 31. 19:43
 10/13 anonim ***** válasza:
:D
2014. aug. 31. 21:06
1 2

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!