Memóriát szeretnék bővíteni a gépemben, és most van benne egy hynix pc 3200 512 mb (DDR) memória. Ez mellé milyen memeóriát lehet betenni (geszültség, fgolalat stb. )?
ja és alaplap:Asus A8N SLI
proci:AMD ATHLON 64 3000+(1800MHZ)
videokártya:SAPPHIRE RADEON HD 4350(256MB)
(ezekt csak azért írtam ide hátha számítanak vmit)
Foglalat: DIMM (kár róla beszélni, kb 10 éve minden asztali PCben ilyen van)
Az alaplap ilyen memóriákat tud fogadni: 4 DIMM / maximum 4 GB DDR400 / DDR333 / DDR266
Ha fel akarod használni a meglévőt, célszerű azonos (512MB) méretűt tenni mellé, hogy dual chanem módban ketyegjenek. Frekvenciát mindig a legalacsonyabb frekvenciájú modul fogja meghatározni, a gyorsabbak alkalmazkodnak. Csak arra kell odafigyelni, hogy DDR(1) legyen.
Ha pénz nem számít, 2x2GB 400MHz (vagy több) DDR.
Ha azonos márkájút raksz bele akkor annak azért tényleg jónak kellene lennie.
Arra kellene odafigyelni hogy az új memóriának azonos legyen a késleltetési ideje a mostani memóriáddal.
CAS Latency érték ebben a kategóriában 2.5 vagy 3, tehát szerintem jó ha mindkettő memóriában ez megegyezik.
Nekem volt egyszer gépembe egy 2.5-ös és egy 3-as késleltetésű memória, de kék halál lett a vége.
Ha az ún. SPD-re bízod a memóriakezelést, akkor nem lesz kékhalál. Az ugyanis a memóriák tudása alapján állítja be a dolgokat.
Nem kell ugyanolyan memóriát venned. Az a helyzet, hogy 2x512MB duálban rosszabb, mint 512+1GB nem duálban.
1. Kiszereled, megnézed (rá van írva)
2. Speccy megmondja [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!