Megéri megvenni 24ezer Ft-ér egy Gigabyte R9 270 2GB DDR5 256 bit windforce-os videókártyát?
2.: akinek van egy csöpp esze, nem vesz ATI (AMD Radeon) videokártyákat... :-)
Isten szerelmére,menjél már fanboykodni máshova...
Igaz Mondó, szépen kértelek már egyszer, hogy takarodj!
Kérdező: gyártói/bolti garancia van?
G.
Igaz Mondó: Már épp föllélegeztünk, hogy megszabadultunk Malját Róberttől, erre jössz te...
És légy oly szíves, áruld el, hogy mi a f#szt érsz te egy kib#szott nicknévvel? A kártyával kapcsolatban, túl szép, hogy igaz legyen.
Videokártya
egy olyan "alkatrészről" beszélünk a PC belvilágán belül amivel záros határidőn belül egész jól elvagyunk, a jó minőségű szórakoztatás egyik legfontosabb alkatrésze , de egyszer csak elavul. Van aki 2 évente van aki 5 van aki 10 évente cserél videokártyát. Nem mindenki engedheti meg magának a 100.000 Ft-os kártyát, de azok közt is akik megengedhetik maguknak van olyan aki 30.000 Ft-nál nem költene többet rá bizonyos elvek miatt. Nem vagyunk egyformák. De mindenképp bármikor vesszük is, nagyon fontos az ár.
Nézzük az r9 270-et. 47.000-től -61.000-ig terjed az ára boltban. Tehát 24.000-ért féláron van. Erre mondják: túl szép hogy igaz legyen. Főleg ha még van rá garancia is. Jól meg kell nézni mit veszel, teszteld le előtte, vedd kézbe nincs-e külsérelmi nyom rajta stb. Ennyit erről.
Igazmondó pedig....egyszerűen nem értelek.
Halottad azt a mondást: -Ha csöndben maradtál volna bölcs maradtál volna?
Politikusok meg szókiforgatások...itt egy videokártyáról és annak áráról van szó amit megítélhetünk. Nem a teljes AMD és a teljes Nvidia kínálatról.
Remélem van már annyi eltöltött éved a szerviztapasztalatok alatt, hogy átment már a kezed alatt mindkét márkából 1000-1000 darab , hogy tiszta szívvel és ép ésszel nem ajánlod az AMD termékeit. Én azt mondom ide nem ész kell -ide pénz kell.
("akinek van egy csöpp esze, nem vesz ATI (AMD Radeon) videokártyákat... :-)"
A kérdező nem említette milyen minőségben és felbontással és milyen konkrét játékkal akar játszani a fent említett videokártyával. Ezt csak te tetted hozzá.
("úgyis a mai játékokkal akarsz FullHD-ben játszani, namármost pl a Watch Dogs ha ultrára állítod, kapásból felfal 3GB VRAM-ot... :-)")
Az R9 270 egy középkategóriás videokártya, 2 GB VRAM-al 47.000 Ft-tól kapható. Ez is 100.000 alatt van :)
("én sehol nem írtam hogy 200 000 Ft-ért vegyetek nVidia-t, van 100-on alul olyan, ami tökéletesen elvisz mindent, amit akarsz + nincs vele gond! :-) ")
Nézzük ezt a videokártyát Watch Dogs alatt FHD-ben Ultrán:
http://www.youtube.com/watch?v=w7NxAnL_bIY
Megy?
Megy. átlag olyan 37 fps-el Ultrán. Egész jó.
Akkor most politikust játszok:
Ajánlod a kártyát 24.000-ért? Nem ajánlod ,mert ez egy AMD videokártya.
Nézzünk egy 24.000 Ft-os Nvidiát Watch dogs alatt FHD-ben. Nézzünk egy GT730-at
http://www.youtube.com/watch?v=ob8w1K44RQw
Megy?
Megy.
igaz 21 fps-el és csak LOW beállítással de megy.
De te mégis az Nvidiát ajánlanád, nem baj ha szaggat low-on, az a lényeg, hogy megbízhatóan szaggasson és megbízhatóan legyen gyengébb az ugyanannyiba kerülő 3x erősebb AMD társánál. Azt viszont nem veszed figyelembe amikor megbízhatóságot ajánlasz, hogy egyszer a megbízható kártyát is ki kell dobni mert kevés lesz. Erről írtam a mondandóm elején.
Nem muszáj az AMD-nek sokkal megbízhatóbbnak lennie az Nvidiánál és azért nem, mert egyszer úgyis ki lesz dobva tökmindegy milyen márkának hívják. 2 év -5 év -10 év, embere válogatja, de egyszer repülni fog. A kérdezőnél is.
Szóval megint csak ismétlem önmagam. Maradj bölcs. Ha válaszolsz maradj a kérdésnél. Légy nyitott.
Nem kell mindenhez hozzászólni ami itt a GYK-n megjelenik.
A válaszaidból és a hasznosság mérő alapján megítélnek az emberek. Ez is elmond rólad mindent egy ismeretlen számára, hogy mennyire lehet téged és a válaszaidat komolyan venni. Van ott a válaszod alatt 3 kéz is. Ha értelmes választ adsz akkor számíthatsz értelmes értékelésre. De sokszor értelmetlen válaszokra rányomják a piros kezet is, csak mert értelmetlen, nem segít a kérdezőn. Ez így van rendjén.
Szóval kedves Igaz Mondó: -sok sikert a további válaszokhoz!
Így születnek a "túl szép, hogy igaz legyen" ajánlatok.
Ez nem jelenti azt, hogy amit neked ajánlanak az hamis, vagy hibás, de légy óvatos.
Félreértés ne essék, én nem azért írok ide megint, mert mindenkinél mindent jobban tudok, vagy mert egy szervízben 2000 videokártya átment a kezem alatt... :-)
...csak volt egy "kedves" barátom, aki felhívta a figyelmemet arra, hogy olvassam el az utolsó üzenetet ezen a témán, gondolom a #14-es számú higgadt vérmérsékletű emberre célzott, aki azt javasolta nekem, hogy bölcsebb maradtam volna, ha csöndben maradok... :-)
Nos elolvastam a hozzászólásodat, ez már sokkal joban a kérdésre öszpontosít, de mégis érezhető benne, hogy rám irányul... :-) ...ha megfigyeled a legtöbb helyen mindig a kérdésre válaszolok, csak aztán jön pár ember aki mindent jobban tud... :-) ...az meg hogy válaszolok nekik is, hogy lesüllyedek a szintükre, azt fel lehet fogni egyfajta védekezésnek is, bár igazad van azt is felesleges, mert csak olaj a tűzre! :-)
Továbbá megemlítem, hogy én nem azért járok ide, hogy emelkedjen a %-ékpontom... :-) ...a rendszert ki lehet játszani, pl. ha sokhelyen hozzáférsz, más-más felhasználói neveken, mindig magadra fogsz szavazni... ...figyelj ismerem az embereket! :-)
Erre a válaszomra is leértékelést fogok kapni, mert aki meglátja "Igaz Mondó"nevét annak egyből görcsbe rándul a gyomra és leszavaz, egészségére... :-)
Nos jöjjön a válaszom, tehát megnéztem az említett videókat, alolvastam a leírásokat, megnéztem milyen videokártyákat használtak a videok alatt:
1.: Sapphire R9 270X Dual-X 2GB OC
2.: PNY GT 730 1GB DDR3
Ha egy épelméjű ember mindezt megnézi... ...egyből feltűnik neki, hogy már eleve idiótaság két olyan videokártyát összehasonlítani, amelyek alapvetőleg eltérnek egymástól:
1.: Sapphire R9 270X Dual-X 2GB OC
csak a lényeg: 2GB VRAM és DDR5-ös memória, 50 000FT
http://www.youtube.com/watch?v=w7NxAnL_bIY
2.: PNY GT 730 1GB DDR3
csak a lényeg: 1GB VRAM és DDR3-as memória, 20 000Ft
http://www.youtube.com/watch?v=ob8w1K44RQw
Nos így hülyíteni a népet? Igazad van valóban bölcsebb az ember, ha nem szólal meg! :-)
Nektek is sok sikert a politizáláshoz! :-) Abban igazatok van, hogy aki hazudik valami oknál fogva azt többre értékelik, talán mert az emberek zöme hazudós, és azokkal jobban szimpatizálnak... :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!