Én úgy hallottam,hogyha valaki 8.000 érték fölött rendel ebay-ről,akkor megvámolják,és meg is adóztatják.És,ha én több eladótól veszek dolgokat és összesen együttösszegyűlik a 8.000 ft.,akkor megvámolnak,vagy sem?És az összes termék egyszerre kerül a vámhoz?A válaszokat előre is köszi!
A mostani kormány szigorított a vám/áfa dolgon. Régen akár nagy értékű cuccaim is simán átcsúsztak áfa/vám nélkül, de a kisebbek is sokszor, mert nem érte meg a vámolásukkal piszmogni. Ennek véget vetettek, szigorúan ki van adva, hogy 50USD fölötti összegnél mindennek át kell esni a vámoláson, nincs választásuk az ügyintézőknek. Gondolj bele az csak vagy 3000Ft bevétel, de ezt már beszedeti az állam. Régen ezzel nem piszmogtak volna, most ha csak egy dollárral felé megyek már áfa + vámolás díját is fizesd a postának.
2014. aug. 28. 08:10
5/10 anonim válasza:
Nekem a vállalkozásom használt,garanciás GAMER PC-ken alapul (rendes pc-k,nem parasztvakítás cuccok,r9 280x+i5 3470 stb,illetve egyéb termékek a paletta szinesétése végett...) amit kb 15 ember termékeiből mazsolázok ki folyamatosan.
Legutoljára a csomagom ami ~ 90.000 ft értékű könnyedén átjött. Tapasztalat alapján ritkább ,az-az eset amikor megvámolják.
Bár vannak trükkök,GIFT-ként feladják ("AJÁNDÉK") és megkéred az eladót,hogy nyomtasson egy kártyát,olyan üzenettel amit te adsz meg neki,magyar nyelven ami erősíti az ajándék tárgy realitását.
Ez magában egy olyan pici kártya,amit ha kibontanak vámkezelés végett az ajándék tényét erősíti,hiszen.
2014. aug. 28. 09:53
6/10 anonim válasza:
Hát az 280x mellé az a processzor parasztvakítás...
2014. aug. 29. 20:11
7/10 SoulEater7797 válasza:
Ugyan miért lenne az a proci parasztvakítás?
Mert nem annyira ismert, mint a 4440, vagy a 4670?
Az a proci tökéletesen jó oda, és csak reménykedni tudok abban, hogy egyszer minden ilyen összerakott gépes oldalról közel ilyen arányos cuccokat lehessen venni.
2014. okt. 4. 13:21
8/10 anonim válasza:
Miért lenne parasztvakítás?
Egy 3.Gen i5 évek múlva is tökéletes lesz játék gépbe.
Nekem még a 2. gen i5 2400-am van egy R9 280X mellett és egyeltalán nem panaszkodhatok rá.
2014. okt. 4. 13:35
9/10 anonim válasza:
Az ajándék bejöhet, most nekem is úgy jön egy csomag kínából hogy rá van írva, hogy 25 Euro alatti és ajándék. Biztosra mentek :D
2014. okt. 5. 16:42
10/10 anonim válasza:
Azért ezt az "ajándék" trükköt gondolom a vámosok is tudják... ha kibontják és értékesebbnek tűnik, akkor kérik a termék számláját papírokat mindent stb. Legalábbis hírekben ezt írták. Jómagam inkább EU-n belülről vásárolok Ebay-en. A magyar 27%-os Áfa mellett a posta még így is megérheti. Magánszemélyként, eu-n belülről legálisan nem kell foglalkozni az áfa eltérésével, és a német áfa csak 18% amit az eladó már kifizetett :-) Nyilván cégeknél más a helyzet. Plusz, hogy használtan olcsón is megkaphatod azokat a dolgokat, amikről itthon még csak nem is hallottak. Nekem is így lett egy használt Nvidia Tesla GPU a gépembe évekkel ezelőtt...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!