Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért lát a TV-m a külső...

Miért lát a TV-m a külső HDD-n 4Tb-ból csak 2Tb-ot?

Figyelt kérdés
Beszereztem egy 4Tb-os WD HDD-t USB 3.0-val, a GPT-t nem hinném hogy kezelné a TV, így két 2Tb-os partícióra formáztam le MBR-be. Sajnos a 2 éves LG TV-m csak az első partíciót látja, miért lehet ez? Más, kisebb HDD-n látja az összes partíciót.

2014. aug. 25. 23:14
 1/4 SoulEater7797 ***** válasza:

Hibás a HDD, a TV, esetleg nem képes többet felismerni, vagy lehet elrontottad a formázást.

Esetleg megpróbálhatnád partíciók nélkül felismer-e 4TB-t.

2014. aug. 25. 23:21
 2/4 anonim ***** válasza:
Nem tudom pontosan miért, pedig valamikor régen utánaolvastam. Azt viszont tudom, hogy a dolog nem fog menni. Ha a tv írna az első partícióra, veszélyben lennének a másodikon tárolt adatok. TV-hez max 2TB-os lemez. Hiába csinálsz 4TB-ból 2 partíciót, csak az elsőt fogja látni.
2014. aug. 26. 03:51
 3/4 anonim ***** válasza:
Nem tudom pontosan miért, pedig valamikor régen utánaolvastam. Azt viszont tudom, hogy a dolog nem fog menni. Ha a tv írna az első partícióra, veszélyben lennének a másodikon tárolt adatok. TV-hez, médialejátszóhoz és hasonlóhok max 2TB-os lemez használható. Hiába csinálsz 4TB-ból 2 partíciót, csak az elsőt fogja látni.
2014. aug. 26. 03:52
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, idő közben rájöttem hogy a TV csak 2TB-ot képes kezelni egyszerre, hiába van több kisebb partíció. A megoldás egy Raspberry Pi lett, hibátlanul kezeli a 4tb-ot és xbmc-vel egy tökéletes médialejátszó...jha és 6e Ft.
2014. szept. 11. 21:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!