Külső Merevlemeznél kell használni a hardware biztonságos eltávolítása opciót vagy kihúzhatom anélkül is?
Ajánlott a szabályos eltávolítás,mivel akkor rendesen kiparkoltatja a fejet, mielőtt a lemez annyira lelassulna, hogy a fej beleérjen.
1. Hardver biztonságos eltávolítása
2. 220V
3. USB
Ha külön adaptere van a HDD-nek, akkor nem sok értelme van a kikapcsoló gombnak.
Egyébként ha ilyen dolgok miatt aggódsz, akkor vegyél olyan elosztót, amin van un. Master dugalj, és abba csatlakoztasd a gépet.
A többi dugaljba pedig a külső vinyó, monitort, etc.
Amikor a géped bekapcsolod, csak akkor fog áramot kapni a többi dugalj is.
Ha kikapcsolod, akkor automatikusan áramtalanítva lessz a többi hardver is.
Főleg a merevlemeznél kell, mivel ha biztonságosan eltávolítod akkor tuti nem lesz írás-olvasás a lemezen, és nem veszítesz adatokat.
Eltávolítás után meg szoktam várni míg "lepörög", aztán kihúzom, hogy az usb-t vagy a konnetort előbb, az már kb mindegy.
Alapvetően meg te tudod melyik a kényelmesebb, lemyomni a kapcsolót, kihúzni, vagy olyan külső tokot venni, amin alapból kapcsoló van. De igazából ha nem húzod ki se lesz az égvilágon semmi baja.
egyébként ezt a masinériát néztem ki hogy majd megveszem, és ezért kérdezgetek ilyen apró dolgokat mert nekem még nem volt külső merevlemezem...
Én így csinálom:
1. Biztonságos eltávolítás (fentebb leírták miért KELL)
2. USB kihúz
3. 230V-os táp kihúz
Oka/elve:
Ha én terveznék ilyen cuccot, akkor úgy csinálnám meg, hogy ha meg is szakad a kapcsolat a géppel (USB), akkor a táp + belső elektronika biztonságosan le tudja állítani a merevlemezt.
Aztán persze kérdés, hogy a valóságban hogyan is van megoldva...
Más: újat én inkább 2,5"-ost vennék, hogy ne kelljen hozzá külső tápegység (230V)
#5: "Eltávolítás után meg szoktam várni míg "lepörög", aztán kihúzom"
Windows 7 és 8.1 alatt nekem nem áll meg. Neked igen?
Bántja a fülem a hangja, amikor kihúzom, ezért érdekelne, hogy van-e rá megoldás... (pendrive-ra találtam már, de az nem működik a merevlemezeknél)
Mennyiért is?
"Ez a termék már nem képezi részét az eMAG ajánlatainak"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!