Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » EasyTune6 Processzor és RAM...

EasyTune6 Processzor és RAM túlhúzása biztonságos?

Figyelt kérdés

AMD A10 5800K processzorom van és az alaplaphoz kaptam easytune 6-os programot és láttam hogy 4.2Ghz-ig húzható

A RAM pedig 2400Mhz-ig.

A RAM alapból 1600Mhz-s mennyire biztonságos felhúzni a ramot és a processzort? Nem lesz baja a gépnek?

Lesz érzékelhető teljesítmény javulás?

2014. aug. 19. 13:47
 1/5 csacsi2 ***** válasza:

Semmilyen túlhúzás nem lehet biztonságos.

Mennyire lehet húzni az változó.

Mennyi javulást érsz el az attúl függ mennyire tudod húzni és esetleg a melegedés miatt nem fordítottját éred el,az alaplap és a többi eszköz a gépben mit bír.

Ram -nál a memória időzítésen tudsz variálni, de nem éri meg 1600-as ramnál csak instabil lesz a rendszer tőle semmi több.

Programokkal húzni alapok ismerete nélkül kiváltképp veszélyes és nem minden alaplapnál lehet.

Összeségében nem éri meg csak az élettartama rövidül, ha sikerül is.

Bátor vagy állj neki és kiderül megéri -e (ez nem bíztatás)...

2014. aug. 19. 14:34
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Annyira nem akarom húzni csak kíváncsiságból kérdeztem. Jó ez így ahogy van.
2014. aug. 19. 14:46
 3/5 anonim ***** válasza:
Ha majd akarod, akkor nagyon jó hűtés kell, ramokra is lehet hűtőt venni, procira is kell, jó tápellátású lap kell, sok szerencse. Mindig egy kicsit húzod, aztán stressztesztet futtatsz, de ments el az adatokat, mielőtt újra húzol, mert ha kékhalált kapsz, kezdheted előről, sok szerencsét, de ameddig nem kell, addig ne huzigáld.
2014. aug. 19. 15:03
 4/5 anonim ***** válasza:
Illetve hőmérsékletekre is figyelj.
2014. aug. 19. 15:04
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek.
2014. aug. 19. 15:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!