Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Vettem egy ilyen laptopot, és...

Vettem egy ilyen laptopot, és kötelező Win 8-at rakni rá?

Figyelt kérdés

[link]

Kaptam egy DVD-t, amin az áll, hogy Notebok PC Lite DVD, nem írja, hogy driverek lennének rajta, de azt írja, hogy csak Windows 8.1-el kompatibilis. Megnéztem a DVD tartalmát, a driver mappa üres, de van rajta Softwares,System,Windows mappa. Szóval akkor mégis driverek lennének? Csak mert ha igen, akkor elég szemétség lenne, hogy sehova sem írták ki, hogy Windows 8.1-hez kötött a gép.

2014. aug. 25. 09:24
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
[link] a hivatalos honlap szerint csak 64 bites W8.1-hez van driver.
2014. aug. 25. 09:33
 2/13 anonim ***** válasza:
Lehet rá tenni Win7-et is de nincs hozzé semmi Driver.Amúgy írják a gyártó oldalán hogy Win8-at támogat. :) [link]
2014. aug. 25. 09:34
 3/13 anonim ***** válasza:
úgy látom az Asus hivatalos oldalán is csak Win8.1es driverek vannak. Ettől függetlenül itt le tudsz szedni Win7es drivert is hozzá: [link]
 4/13 anonim ***** válasza:

Igen, az driver lemez lesz, és igen, csak Windows 8.1-gyel (esetleg még sima 8-cal) kompatibilis.

Én is így jártam egy ASUS notebookkal...

5/13 A kérdező kommentje:

Itt találtam Win7-re is:

[link]

Csak ki tudja, hogy mennyire megbízható.

2014. aug. 25. 09:35
 6/13 P.O.C. ***** válasza:
93%

Ez a baj az új Asus -okkal, hogy leszarják a jól sikerült Windows 7 -et, és a szutyok, idegesítő 8-at nyomják helyette. Én ezért nem is szoktam ajánlani senkinek, hogy Asus laptopot vegyen.

Felrakhatod a Windows 7 -et, de lehetséges, hogy nem fog normálisan működni. És nem biztos hogy fel tudod driverezni hivatalos támogatás nélkül.

2014. aug. 25. 09:37
 7/13 anonim ***** válasza:
mi az, h szutyok, idegesítő Win8? Attól, mert nem tudod használni, még nem biztos, h szutyok a rendszer. Mindkét rendszer napi rendszerességgel használom (asztali Win7, laptop Win8.1), és egyikkel sincs semmi bajom. Sőt, a 8.1 kifejezetten jobb, mint a 7, főleg akinek gyengébb gépe van. Nem tudom h mennyire ragadt meg az emberek fejében ez a tévhit, h a Win8 sz.r. A legelső változat aláírom, rossz volt (használtam). De a 8.1el szinte az összes olyan dolgot kijavították, amit kellett.
2014. aug. 25. 09:40
 8/13 A kérdező kommentje:
Én is kb. egy pár hónapja tértem át asztalinál Win8-ra, de engem az zavar, hogy eltűnt a start menü, ezért le kellett szednem egy programot. Állítólag visszarakják valamikor. Tudtok erről valamit Egyébként a startupja tényleg nagyságrendekkel gyorsabb.
2014. aug. 25. 09:42
 9/13 anonim ***** válasza:

Próbáltatok már mondjuk játszani 8/8.1 alatt? A kompatibilitási hibáktól zeng a net. A klasszikus Windows felület kiiktatása pedig egy nagyon, de tényleg nagyon elbszott döntés volt. Ha választhatóvá teszik, az hagyján, de így...

G.

2014. aug. 25. 09:57
 10/13 P.O.C. ***** válasza:

A Windows 9-be jön vissza a start menü állítólag. Nekem volt fent a 8 és 8.1 is. Egyedül ami pozitívum a picit gyorsabb boot, de én attól a pár másodperctől amivel lassabban tölt be a 7 nem leszek tiszta ideg.

Azon kívül én abszolút nem tapasztaltam, hogy programok gyorsabban futnának (sokan szerintem csak bebeszélik maguknak). És az se lehet mondani hogy a gépem sz@r hozzá, mert korszerű 3. generációs Core i5 -ös konfig.

Amit viszont nagyon sokszor tapasztaltam, hogy az eddig hibátlanul futó szoftvereim 8 alatt nem működnek vagy csak sok kínlódással lehet őket működésre bírni. És ott van popfánkba erőltetett, tökéletesen felesleges Metro is. Egyenlőre, a Windows 7 is támogat minden korszerű technológiát. Szóval csak ezért nem térek át ere a hulladékra.

2014. aug. 25. 10:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!